
Ristet hvitløk- og pepperkornsaus
oppskrift på en smakfull og kremet saus med bakt hvitløk og pepperkorn, perfekt til kjøtt eller grønnsaker
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 hel hvitløk
- 2. 1 teskje olivenolje
- 3. 2 spiseskjeer smør
- 4. 1 ½ spiseskje allsidig mel
- 5. 1 ½ kopper melk
- 6. ½ teskje salt
- 7. 1 spiseskje malt pepperblanding
- 8. 1 klype malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F). Skjær av den øverste tredjedelen av hvitløksheadet slik at tipsene av fedd er synlige. Legg det i en liten ildfast form, og tilsett nok vann til å dekke bunnen av formen. Drypp over olivenolje, og dekk til med lokk eller aluminiumsfolie. Stek i 45 minutter.
- 22. Smelt smør i en kjele over middels varme. Bland sammen mel og melk til det ikke er klumper, og hell det i kjelen med smøret. Kok opp, og la det småkoke under konstant omrøring til det tykner, ca. 5 minutter. Press hvitløksfeddene ut av skinnet, og mos dem. Rør hvitløken inn i sausen, og smak til med salt, pepper og muskatnøtt.