Poteter og purre

Poteter og purre

oppskrift med poteter og purre som er enkel å lage, perfekt for en smakfull hovedrett eller forrett. ideell for alle sesonger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 små nye poteter
  • 2. 1 kopp tynne skiver selleri
  • 3. 1 kopp skivede purre
  • 4. 1 ½ kopper kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 11. Skrell og del potetene i to. Legg dem i en ildfast form. Strø over selleri, purre og et rikelig dryss av svart pepper. Dekk med kyllingkraft, og tilsett mer kraft eller vann om nødvendig.
  2. 22. Stek i en forvarmet ovn på 220°C (425°F) i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomkokte, og pensle av og til med væske og tilsett mer vann om nødvendig. Ta formen ut av ovnen og smak til sausen. Krydre med salt og pepper. Hvis sausen er tynn, hell den over i en kjele og kok den raskt inn til den har den ønskede styrken på smaken.
  3. 33. Server med svinekotelett. Hell saus over svin og grønnsaker.
  4. 44.
  5. 55. Mos sammen 1 1/4 kopper av resterende grønnsaker og kraft, og bland med 1/4 kopp lett yoghurt. Hvis du har mindre grønnsaker og kraft, juster mengden yoghurt deretter. Tilsett en klype cayennepepper og salt etter smak. Avkjøl før servering, og pynt med hakket gressløk eller vårløk.