
Fransk kylling i gryte med berusende saus og kremete camembert-poteter
oppskrift på en smakfull fransk inspirert kyllingrett med drunken jus og kremet potetmos med camembert. perfekt for en sofistikert middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (4-punds) hel kylling
- 2. Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 3. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
- 4. 1 middels stor løk, hakket
- 5. 1 stilk selleri med grønne topper, hakket
- 6. 1 liten gulrot, skrelt og hakket
- 7. 1 hvitløksfedd, skrelt og skivet
- 8. 2 små kvister fersk rosmarin
- 9. 1 stor fersk laurbærblad
- 10. 900 gram stivelsesrike poteter, skrelt og delt i biter
- 11. 1 middels stor nepe, trimmet og delt i biter, eller 2 pastinakker, skrelt og skivet
- 12. 1 kopp melk eller kyllingkraft, varmet
- 13. 280–340 gram moden Camembert eller en liten individuell ost
- 14. Nykvernet muskatnøtt
- 15. 570–680 gram grønne bønner, trimmet
- 16. 1 spiseskje smør
- 17. 1/3 flaske tørr hvitvin (ca. 1 kopp)
- 18. Saften av 1 sitron
Fremgangsmåte
- 11. Fjern innvollene, vask og tørk kyllingen. Brett vingene tilbake og under ryggraden slik at de blir på plass. Krydre rikelig med kosher- eller havsalt og mye svart pepper.
- 22. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius.
- 33. Varm opp en stor gryte (Dutch oven) over middels til middels høy varme.
- 44. Tilsett 1 spiseskje extra virgin olivenolje i den varme gryten og brun kyllingen med brystet ned først, snu den med en tresleiv eller lukkede tang plassert i hulrommet.
- 55. Når fuglen er brunet på begge sider, tar du den ut på en tallerken og tilsetter løk, selleri, gulrot, hvitløk, rosmarin, laurbærblad, salt og pepper, og dekker pannen. La grønnsakene surre i 5–6 minutter for å lage litt pantesaus, rør av og til. Legg fuglen oppå grønnsakene og dekk pannen. Overfør den til ovnen med risten nederst, og stek i ca. 1 ½ time, til en steketermometer viser minst 74 grader Celsius i den tykkeste delen av fuglen.
- 66. Omtrent 15–20 minutter før kyllingen er ferdig, legger du poteter og neper i en kjele, dekker med vann, koker opp og lar det koke til det er mørt. Sil av vannet, og mos potetene med melk og moden camembert-ost. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt etter smak. Dekk til og slå av varmen for å holde potetene varme.
- 77. Legg kyllingen på et skjærebrett og dekk med aluminiumsfolie.
- 88. I en stor kjele, kok opp noen centimeter vann til grønne bønner. Salt vannet, og kok bønnene i 5–6 minutter for å få dem møre og sprø. Sil av vannet og vend inn smør.
- 99. Hell pantesaften gjennom en sikt over en bolle, og skrap opp faststoffene. Sett pannen tilbake på komfyren over middels varme. Trykk ned på faststoffene for å samle all pantesaft. Tilsett vinen i den varme pannen, og skrap opp alle dråper. Hell saften i pannen og la det småkoke kraftig i ca. 10 minutter for å konsentrere smakene. Tilsett sitronsaft og slå av varmen. Overfør sausen til en sausekanne eller serveringsfat.
- 1010. Skjær opp kyllingen og server med pantesaus, poteter og bønner.