
Kyllingtagine med couscous
Lær hvordan du lager en deilig chicken tagine med couscous. En enkel oppskrift på en smakfull og næringsrik rett som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 stor kylling (ca. 1,4 kg), delt i 8 deler
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 15 cipollini-løk, blansjert og skrelt
- 2 hvitløksfedd, skrelt og tynne skiver
- 1/2 tomme ingefær, finhakket
- 1 kopp kyllingkraft eller hermetisk lavsaltet buljong
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje safran
- 1/2 kopp picholine-oliven, uten stein
- 1/4 kopp flatbladpersille, hakket
- 1/2 syltet sitron, uten frø og hakket
- 1 1/2 kopper couscous
- 1 1/2 kopper kyllingkraft
- 1 kanelstang (ca. 2,5 cm)
- 1/4 teskje malt gurkemeie
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 1For å lage taginen:
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 3Plasser en tagine eller en tungbunnet støpejernspotte over middels varme med olivenolje. Krydre kyllingen rikelig med salt og pepper. Arbeid i porsjoner og stek kyllingen i pannen til den er dyp gyllenbrun på alle sider, totalt 5 til 6 minutter. Sett den stekte kyllingen til side på en tallerken.
- 4Tilsett løk i pannen og kok, rør av og til, til den er lett gyllenbrun, 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløk og ingefær, og fortsett å koke til det er aromatisk, ca. 2 minutter. Tilsett kraft, spisskummen og safran, og kok opp væsken. Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med eventuelle safter som har samlet seg mens den hvilte.
- 5Dekk til taginen eller pannen med et tett lokk og stek til kyllingen er gjennomkokt, ca. 15 minutter (eller la den småkoke over middels-lav varme på komfyren i samme tid til den er gjennomkokt).
- 6Når kyllingen er ferdigkokt, tilsett oliven, persille og sitroner i pannen. Hold varm på lav varme til den skal serveres.
- 7Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 8Plasser en tagine eller en tungbunnet støpejernspotte over middels varme med olivenolje. Krydre kyllingen rikelig med salt og pepper. Arbeid i porsjoner og stek kyllingen i pannen til den er dyp gyllenbrun på alle sider, totalt 5 til 6 minutter. Sett den stekte kyllingen til side på en tallerken.
- 9Tilsett løk i pannen og kok, rør av og til, til den er lett gyllenbrun, 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløk og ingefær, og fortsett å koke til det er aromatisk, ca. 2 minutter. Tilsett kraft, spisskummen og safran, og kok opp væsken. Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med eventuelle safter som har samlet seg mens den hvilte.
- 10Dekk til taginen eller pannen med et tett lokk og stek til kyllingen er gjennomkokt, ca. 15 minutter (eller la den småkoke over middels-lav varme på komfyren i samme tid til den er gjennomkokt).
- 11Når kyllingen er ferdigkokt, tilsett oliven, persille og sitroner i pannen. Hold varm på lav varme til den skal serveres.
- 12For å lage couscous:
- 13Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg tørr couscous på et stekebrett og ristet til den er lys gyllenbrun og aromatisk, ca. 15 minutter. Sett til side.
- 14I en middels stor kjele over høy varme, kok opp kyllingkraft, kanelstang, gurkemeie og rød pepper. Tilsett couscous, rør om for å blande, og dekk med et tett lokk. Ta kjelen av varmen og la den hvile i 10 minutter.
- 15Fluff couscousen med en gaffel. Fjern og kast kanelstangen. Server varm sammen med den ferdige taginen.
- 16Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 17Legg tørr couscous på et stekebrett og ristet til den er lys gyllenbrun og aromatisk, ca. 15 minutter. Sett til side.
- 18I en middels stor kjele over høy varme, kok opp kyllingkraft, kanelstang, gurkemeie og rød pepper. Tilsett couscous, rør om for å blande, og dekk med et tett lokk. Ta kjelen av varmen og la den hvile i 10 minutter.
- 19Fluff couscousen med en gaffel. Fjern og kast kanelstangen. Server varm sammen med den ferdige taginen.