Hello Fresh Mobile Banner
Baconskårede Cornish kyllinger med bringebær-balsamico glasur

Baconskårede Cornish kyllinger med bringebær-balsamico glasur

oppskrift på bacon-innpakket cornish kyllinger med en søt og syrlig bringebær-balsamico glasur, perfekt for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp jordbærsyltetøy uten kjerner
  • 1/2 kopp balsamicoeddik
  • 16 skiver bacon (ca. 340 g)
  • 4 (1 1/2 til 1 3/4 pund) Cornish-høns

Fremgangsmåte

  1. 1Rør raskt ut syltetøy og eddik i en liten kjele, uten lokk, og la det småkoke under omrøring av og til til glasuren er redusert til omtrent 1/2 kopp, ca. 8 minutter. La det avkjøle til romtemperatur (glasuren vil tykne litt når den avkjøles). Forvarm ovnen til 230°C. Kok bacon i porsjoner i en stor, tykk stekepanne over middels varme, og snu av og til, til noe av fettet er utvunnet, men baconet fortsatt er gjennomsiktig og mykt, 5 til 7 minutter. Overfør til kjøkkenpapir for å renne av. Klipp ut og kast ryggraden fra hver høne med kjøkkensaks, og del deretter hver høne i to på langs. Tørk hønene godt og krydre med salt og pepper, og legg dem med skinnsiden ned i en stor stekeplate. Pensle hønene rikelig med glasur, og spar resten til senere, og pakk inn 2 skiver bacon rundt hver halvdel av hønen, og stikk endene under. Stek midt i ovnen, og pensle med stekesjy og den reserverte glasuren to ganger (hver 10. minutt), til saften renner klart når en lår er stukket, ca. 30 til 35 minutter.