Hello Fresh Mobile Banner
Mais- og rekepannekaker toppet med huitlacoche-smør og Ming's mole-saus

Mais- og rekepannekaker toppet med huitlacoche-smør og Ming's mole-saus

oppskrift på deilige mais- og rekepannekaker toppet med huitlacoche-smør og smakfull ming's mole saus, perfekt for en spennende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Lard eller rapsolje, til steking
  • 2. 1 kopp masa harina
  • 3. 2 eggeplommer
  • 4. 1 kopp melk
  • 5. 3 eggehviter, pisket til myke topper
  • 6. 1/4 kopp smeltet smør
  • 7. 1/4 kopp skivede vårløk
  • 8. 1 kopp maiskjerner tatt av en maiskolbe som er tørstekt med skallet på til den er svart
  • 9. 450 gram reker, skrellet, renset for innvoller og skåret i 1/4 tommers terninger
  • 10. Salt og svart pepper
  • 11. Huitlacoche-smør, oppskrift følger
  • 12. Mings mole-saus, oppskrift følger
  • 13. 1/4 pund smør, myknet
  • 14. 1/2 kopp huitlacoche, fjernet fra maisen og sautert til den er akkurat mør
  • 15. 1 lime, presset
  • 16. Salt
  • 17. Svart pepper
  • 18. 1/4 kopp hele mandler
  • 19. 2 ss sesamfrø
  • 20. 1 ss kinesisk fem-spice pulver
  • 21. 1 ts meksikansk kanel
  • 22. 1/2 ss jasminteblader
  • 23. 1 løk, skivet
  • 24. 4 hvitløksfedd
  • 25. 2 ingefærstykker, tynne skiver
  • 26. 2 ancho-chili, lett ristet og bløtlagt i 1 kopp varmt vann i 15 minutter
  • 27. 2 pasilla-chili, lett ristet og bløtlagt i 1 kopp varmt vann i 15 minutter
  • 28. 1 liten mango, skrelt og hakket
  • 29. 1/4 kopp Shaoxing risvin
  • 30. 2 kopper kyllingkraft
  • 31. 1/2 unser meksikansk sjokolade (1/4 plate)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm en stor stekepanne, comal eller takke på middels høy varme og smør den inn med talg eller druekjerneolje.
  2. 22. I en stor bolle, visp sammen masa harina, egg og melk. Vend inn eggehvitene, smør og vårløk. Rør inn maiskorn og reker. Hell ca. 120 ml (4 unser) av røren i den varme oljen. Stek til de er gylne på begge sider, ca. 3 minutter per side. La renne av på kjøkkenpapir og krydre lett med salt og pepper.
  3. 33. Anretning: På en stor tallerken, fordel litt mole. Legg pannekaker oppå, og pynt med en klatt huitlacoche-smør.
  4. 44. Bland alt godt i en bolle og oppbevar i kjøleskapet.
  5. 55. I en tørr kjele, rist mandler, sesamfrø, fem-spice, kanel og te til det begynner å dampe lett. Tilsett løk, hvitløk og ingefær, og la det surre i 1 minutt. Tilsett chili og halvparten av bløtleggingsvæsken. Ha i mango og Shaoxing-vin. Tilsett kraft og la det småkoke i 5 til 10 minutter, til det er litt redusert og all alkohol er fordampet. Rør inn sjokolade og varm opp i flere minutter. Overfør til en blender og kjør på høy hastighet. Smak til med krydder.