
Mais- og rekepannekaker toppet med huitlacoche-smør og Ming's mole-saus
oppskrift på deilige mais- og rekepannekaker toppet med huitlacoche-smør og smakfull ming's mole saus, perfekt for en spennende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Lard eller rapsolje, til steking
- 2. 1 kopp masa harina
- 3. 2 eggeplommer
- 4. 1 kopp melk
- 5. 3 eggehviter, pisket til myke topper
- 6. 1/4 kopp smeltet smør
- 7. 1/4 kopp skivede vårløk
- 8. 1 kopp maiskjerner tatt av en maiskolbe som er tørstekt med skallet på til den er svart
- 9. 450 gram reker, skrellet, renset for innvoller og skåret i 1/4 tommers terninger
- 10. Salt og svart pepper
- 11. Huitlacoche-smør, oppskrift følger
- 12. Mings mole-saus, oppskrift følger
- 13. 1/4 pund smør, myknet
- 14. 1/2 kopp huitlacoche, fjernet fra maisen og sautert til den er akkurat mør
- 15. 1 lime, presset
- 16. Salt
- 17. Svart pepper
- 18. 1/4 kopp hele mandler
- 19. 2 ss sesamfrø
- 20. 1 ss kinesisk fem-spice pulver
- 21. 1 ts meksikansk kanel
- 22. 1/2 ss jasminteblader
- 23. 1 løk, skivet
- 24. 4 hvitløksfedd
- 25. 2 ingefærstykker, tynne skiver
- 26. 2 ancho-chili, lett ristet og bløtlagt i 1 kopp varmt vann i 15 minutter
- 27. 2 pasilla-chili, lett ristet og bløtlagt i 1 kopp varmt vann i 15 minutter
- 28. 1 liten mango, skrelt og hakket
- 29. 1/4 kopp Shaoxing risvin
- 30. 2 kopper kyllingkraft
- 31. 1/2 unser meksikansk sjokolade (1/4 plate)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm en stor stekepanne, comal eller takke på middels høy varme og smør den inn med talg eller druekjerneolje.
- 22. I en stor bolle, visp sammen masa harina, egg og melk. Vend inn eggehvitene, smør og vårløk. Rør inn maiskorn og reker. Hell ca. 120 ml (4 unser) av røren i den varme oljen. Stek til de er gylne på begge sider, ca. 3 minutter per side. La renne av på kjøkkenpapir og krydre lett med salt og pepper.
- 33. Anretning: På en stor tallerken, fordel litt mole. Legg pannekaker oppå, og pynt med en klatt huitlacoche-smør.
- 44. Bland alt godt i en bolle og oppbevar i kjøleskapet.
- 55. I en tørr kjele, rist mandler, sesamfrø, fem-spice, kanel og te til det begynner å dampe lett. Tilsett løk, hvitløk og ingefær, og la det surre i 1 minutt. Tilsett chili og halvparten av bløtleggingsvæsken. Ha i mango og Shaoxing-vin. Tilsett kraft og la det småkoke i 5 til 10 minutter, til det er litt redusert og all alkohol er fordampet. Rør inn sjokolade og varm opp i flere minutter. Overfør til en blender og kjør på høy hastighet. Smak til med krydder.