
Svinekjøttstek med spisskummenpreget blandingsbærsaus og ovnsbakte pastinakker
oppskrift på svinenakke med krydret bærsaus og ovnsstekte pastinakker. enkel og smakfull rett for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (1,4 kg) svinefilet
- 2. Salt og nykvernet svart pepper
- 3. 1 kopp hakkede ferske jordbær
- 4. 1/2 kopp jordbærsyltetøy
- 5. 1/4 kopp bringebærsyltetøy
- 6. 1/4 kopp boysenbærsyltetøy
- 7. 1 teskje malt spisskummen
- 8. 2 pastinakker, skrelt og i terninger
- 9. Olje til koking, sprayet
- 10. Sauterte sukkererter, oppskrift følger
- 11. 2 kopper sukkererter
- 12. 1 spiseskje smør
- 13. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Skjær av en tredjedel av svinekjøttet fra hele svinesteken. Overfør begge kjøttstykkene til den forberedte ildfastformen. Krydre svinekjøttet med salt og svart pepper over hele overflaten.
- 4I en liten bolle, bland sammen jordbær, jordbærsyltetøy, bringebærsyltetøy, boysenbærsyltetøy og spisskummen. Bland godt. Hell blandingen over den største delen av svinekjøttet.
- 5Ordne pastinakkene rundt svinekjøttet. Lett påfør koking spray på pastinakkene og krydre med salt og malt svart pepper.
- 6Stek i 45 minutter, eller til en steketermometer viser minst 72 grader Celsius (kjøttet kan fortsatt være rosa i midten).
- 7La svinekjøttet hvile i 10 minutter.
- 8Skjær i tverrsnitt i 1,3 cm tykke skiver med 450 gram svinekjøtt til dette måltidet (med pastinakker og snøerter), skjær 450 gram svinekjøtt i tverrsnitt i 8 skiver på 1,3 cm for et annet måltid (chili-ristet svinekjøtt med ananas salsa), og riv det resterende 450 gram svinekjøttet til det tredje måltidet (radicchio-kopper med svinekjøtt og krydret ris).
- 9I en middels stor stekepanne, sautér snøertene i smør over middels lav varme til de er møre og sprø. Krydre med salt og svart pepper etter smak.