Svinekjøttstek med spisskummenpreget blandingsbærsaus og ovnsbakte pastinakker

Svinekjøttstek med spisskummenpreget blandingsbærsaus og ovnsbakte pastinakker

oppskrift på svinenakke med krydret bærsaus og ovnsstekte pastinakker. enkel og smakfull rett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (1,4 kg) svinefilet
  • 2. Salt og nykvernet svart pepper
  • 3. 1 kopp hakkede ferske jordbær
  • 4. 1/2 kopp jordbærsyltetøy
  • 5. 1/4 kopp bringebærsyltetøy
  • 6. 1/4 kopp boysenbærsyltetøy
  • 7. 1 teskje malt spisskummen
  • 8. 2 pastinakker, skrelt og i terninger
  • 9. Olje til koking, sprayet
  • 10. Sauterte sukkererter, oppskrift følger
  • 11. 2 kopper sukkererter
  • 12. 1 spiseskje smør
  • 13. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Skjær av en tredjedel av svinekjøttet fra hele svinesteken. Overfør begge kjøttstykkene til den forberedte ildfastformen. Krydre svinekjøttet med salt og svart pepper over hele overflaten.
  4. 4I en liten bolle, bland sammen jordbær, jordbærsyltetøy, bringebærsyltetøy, boysenbærsyltetøy og spisskummen. Bland godt. Hell blandingen over den største delen av svinekjøttet.
  5. 5Ordne pastinakkene rundt svinekjøttet. Lett påfør koking spray på pastinakkene og krydre med salt og malt svart pepper.
  6. 6Stek i 45 minutter, eller til en steketermometer viser minst 72 grader Celsius (kjøttet kan fortsatt være rosa i midten).
  7. 7La svinekjøttet hvile i 10 minutter.
  8. 8Skjær i tverrsnitt i 1,3 cm tykke skiver med 450 gram svinekjøtt til dette måltidet (med pastinakker og snøerter), skjær 450 gram svinekjøtt i tverrsnitt i 8 skiver på 1,3 cm for et annet måltid (chili-ristet svinekjøtt med ananas salsa), og riv det resterende 450 gram svinekjøttet til det tredje måltidet (radicchio-kopper med svinekjøtt og krydret ris).
  9. 9I en middels stor stekepanne, sautér snøertene i smør over middels lav varme til de er møre og sprø. Krydre med salt og svart pepper etter smak.