Pasta Shells med ovnsbakte grønnsaker

Pasta Shells med ovnsbakte grønnsaker

Lær hvordan du lager deilige pasta shells fylt med ovnsbakte grønnsaker. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Koking spray
  • 2. 4 små eller 2 store auberginer, delt i fire på langs og kuttet i 2,5 cm biter
  • 3. 2 (400 g) bokser artisjokkhjerter i vann, drenert og delt i fire
  • 4. 4 spiseskjeer olivenolje
  • 5. 4 spiseskjeer hakkede friske timianblader, eller 1 teskje tørket
  • 6. 2 spiseskjeer hakkede friske rosmariblader, eller 1 teskje tørket
  • 7. 1 pund ukokt medium eller store (ikke jumbo) pastasjell
  • 8. 1 kopp hakkede grillede røde paprikaer
  • 9. 1 kopp redusert-salt kyllingkraft
  • 10. 1/2 kopp balsamicoeddik
  • 11. 4 teskjeer Dijon-sennep
  • 12. 1 teskje salt
  • 13. 1 teskje malt svart pepper
  • 14. 1/2 kopp hakkede friske basilikumblader
  • 15. 8 spiseskjeer revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en stor bakeplate med matlagingsspray.
  3. 33. I en stor bolle, bland aubergine, artisjokkhjerter, olje, timian og rosmarin. Vend godt slik at grønnsakene blir dekket av olje og urter. Legg grønnsakene på den forberedte bakeplaten og stek i 15 til 20 minutter, til de er gylne og møre, og vend dem halvveis gjennom stekingen. Ta grønnsakene ut av ovnen og sett til side.
  4. 44. I mellomtiden, kok pasta etter anvisning på pakken, sil av vannet og ha pastaen tilbake i kokekaret. Rør inn de stekte grønnsakene og de grillede røde paprikaene.
  5. 55. Visp sammen kyllingbuljong, eddik, sennep, salt og pepper. Hell blandingen over pastaen og vend godt slik at alt blir dekket. Rør inn basilikum. Fordel blandingen i dype skåler og dryss over parmesanost.