
Pasta Shells med ovnsbakte grønnsaker
Lær hvordan du lager deilige pasta shells fylt med ovnsbakte grønnsaker. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Koking spray
- 2. 4 små eller 2 store auberginer, delt i fire på langs og kuttet i 2,5 cm biter
- 3. 2 (400 g) bokser artisjokkhjerter i vann, drenert og delt i fire
- 4. 4 spiseskjeer olivenolje
- 5. 4 spiseskjeer hakkede friske timianblader, eller 1 teskje tørket
- 6. 2 spiseskjeer hakkede friske rosmariblader, eller 1 teskje tørket
- 7. 1 pund ukokt medium eller store (ikke jumbo) pastasjell
- 8. 1 kopp hakkede grillede røde paprikaer
- 9. 1 kopp redusert-salt kyllingkraft
- 10. 1/2 kopp balsamicoeddik
- 11. 4 teskjeer Dijon-sennep
- 12. 1 teskje salt
- 13. 1 teskje malt svart pepper
- 14. 1/2 kopp hakkede friske basilikumblader
- 15. 8 spiseskjeer revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en stor bakeplate med matlagingsspray.
- 33. I en stor bolle, bland aubergine, artisjokkhjerter, olje, timian og rosmarin. Vend godt slik at grønnsakene blir dekket av olje og urter. Legg grønnsakene på den forberedte bakeplaten og stek i 15 til 20 minutter, til de er gylne og møre, og vend dem halvveis gjennom stekingen. Ta grønnsakene ut av ovnen og sett til side.
- 44. I mellomtiden, kok pasta etter anvisning på pakken, sil av vannet og ha pastaen tilbake i kokekaret. Rør inn de stekte grønnsakene og de grillede røde paprikaene.
- 55. Visp sammen kyllingbuljong, eddik, sennep, salt og pepper. Hell blandingen over pastaen og vend godt slik at alt blir dekket. Rør inn basilikum. Fordel blandingen i dype skåler og dryss over parmesanost.