
Biff Bourguignon
oppskrift på beef bourguignon, en deilig fransk gryterett med oksekjøtt og rødvin, perfekt for helgekosen eller middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 8 skiver røkt bacon, hakket
- 3. 900 gram storfekjøtt av chuck, skåret i 2,5 cm terninger
- 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 5. 5 kvister fersk timian
- 6. 4 mellomstore gulrøtter, hakket
- 7. 1 stor gul løk, delt i to og skivet
- 8. 1 ss tomatpuré
- 9. Én 750 milliliter flaske god tørr rødvin, for eksempel Côtes du Rhône
- 10. 2 kopper storfekraft
- 11. 2 ss usaltet smør, romtemperert
- 12. 3 ss hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Varm opp olivenoljen i en stor nederlandsk ovn over middels til høy varme, og tilsett deretter baconet. Kok til det er sprøtt, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta opp baconet og legg det på en stor tallerken.
- 3I mellomtiden tørk kjøttterningene med papirhåndklær og krydre dem med salt og pepper. I porsjoner, i ett lag, stek kjøttet i det varme baconfettet, og vend det for å få det brunt på alle sider, 3 til 5 minutter per porsjon. Ta opp de brune kjøttterningene og legg dem på tallerkenen med baconet, og fortsett å steke til alt kjøttet er brunt.
- 4Tilsett timian, gulrøtter, løk og tomatpuré i gryten. Rør inn fettet fra pannen og kok, rør av og til, til løken er lett brunet, ca. 10 minutter. Legg kjøttet og baconet tilbake i gryten med saften. Tilsett vinen og nok kjøttkraft til å nesten dekke kjøttet. La det småkoke, dekk til med et tett lokk og stek i 1 1/2 time.
- 5Smelt smør og mel i en liten kjele over middels varme, og visp sammen kontinuerlig til den rå smaken av melet er borte, ca. 2 til 3 minutter. Sett kjøttgryten over middels varme, rør inn smør- og melblandingen, og kok til gryten tykner og kjøttet er veldig mørt når det stikkes med en gaffel, ca. 15 minutter. Fjern timianstilkene og server.