Langtidsstekt svinekam

Langtidsstekt svinekam

oppskrift på slow-roasted pork shoulder, perfekt for en saftig og smakfull hovedrett. enkel å lage og ideell for helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer hele svart pepper
  • 2. 25 hvitløksfedd (omtrent 2 hele hoder), skrelt
  • 3. 10 hele nellikspiker
  • 4. 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 5. 1 benfri svinekam (omtrent 3,2 kg)
  • 6. Kosher-salt, etter behov
  • 7. Hvit destillert eddik, etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius.
  2. 22. I en foodprosessor, kombiner pepperkorn, hvitløk og nellik, og kjør til en jevn puré. Mens motoren går, tilsett oljen i en tynn stråle til en pasta dannes. Bruk en slikkepott av gummi til å skrape hvitløkpastaen over i en liten bolle.
  3. 33. Legg svineknoken på en arbeidsflate og krydre den generøst med salt over hele. Gni inn hvitløkpastaen over hele kjøttet. Plasser i en ovnsikker stekepose og lukk med en twist-tie. Sett posen i en stor stekeplate, og kok til kjøttet er mørt, omtrent 5 timer.
  4. 44. Ta steken ut av ovnen. Skli av ovnsposen og kast den. Hell kokevæsken over i en middels stor kjele. Skum av fettet med en skje eller fettfjerner. Kok opp, senk varmen og la det småkoke for å redusere væsken litt.
  5. 55. Skru opp ovnen til 200 grader Celsius. Sett svinekjøttet, i stekeposen, tilbake i ovnen. Fortsett å steke, og pensle ofte med den småkokende kokevæsken, til kjøttet er godt brunet, omtrent 30 minutter. Hvis det er igjen kokevæske, hell den over kjøttet.
  6. 66. Ta svinekjøttet ut av ovnen og la det hvile i romtemperatur i 10 minutter. Med stekefettet kan du lage en eddiksaus etter denne oppskriften: for hver 1/2 kopp stekefett, visp inn 3 spiseskjeer eddik og 1/4 teskje salt. Skjær kjøttet i tynne skiver, eller bruk to gafler til å rive det i små biter. Server med eddiksausen ved siden av.