
Langtidsstekt svinekam
oppskrift på slow-roasted pork shoulder, perfekt for en saftig og smakfull hovedrett. enkel å lage og ideell for helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer hele svart pepper
- 2. 25 hvitløksfedd (omtrent 2 hele hoder), skrelt
- 3. 10 hele nellikspiker
- 4. 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 5. 1 benfri svinekam (omtrent 3,2 kg)
- 6. Kosher-salt, etter behov
- 7. Hvit destillert eddik, etter behov
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius.
- 22. I en foodprosessor, kombiner pepperkorn, hvitløk og nellik, og kjør til en jevn puré. Mens motoren går, tilsett oljen i en tynn stråle til en pasta dannes. Bruk en slikkepott av gummi til å skrape hvitløkpastaen over i en liten bolle.
- 33. Legg svineknoken på en arbeidsflate og krydre den generøst med salt over hele. Gni inn hvitløkpastaen over hele kjøttet. Plasser i en ovnsikker stekepose og lukk med en twist-tie. Sett posen i en stor stekeplate, og kok til kjøttet er mørt, omtrent 5 timer.
- 44. Ta steken ut av ovnen. Skli av ovnsposen og kast den. Hell kokevæsken over i en middels stor kjele. Skum av fettet med en skje eller fettfjerner. Kok opp, senk varmen og la det småkoke for å redusere væsken litt.
- 55. Skru opp ovnen til 200 grader Celsius. Sett svinekjøttet, i stekeposen, tilbake i ovnen. Fortsett å steke, og pensle ofte med den småkokende kokevæsken, til kjøttet er godt brunet, omtrent 30 minutter. Hvis det er igjen kokevæske, hell den over kjøttet.
- 66. Ta svinekjøttet ut av ovnen og la det hvile i romtemperatur i 10 minutter. Med stekefettet kan du lage en eddiksaus etter denne oppskriften: for hver 1/2 kopp stekefett, visp inn 3 spiseskjeer eddik og 1/4 teskje salt. Skjær kjøttet i tynne skiver, eller bruk to gafler til å rive det i små biter. Server med eddiksausen ved siden av.