
Norsk krumkake
Lær hvordan du lager deilige norske krumkaker med denne enkle oppskriften. Perfekt til jul eller som en søt snack hele året!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp sukker
- 2. 1/2 kopp (1 stang) smør, smeltet
- 3. 2 store egg
- 4. 1 kopp melk
- 5. 1 1/2 kopper hvetemel
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, pisk sukkeret sammen med smøret. Rør inn eggene til blandingen er lys og sitronfarget. Rør inn melk og mel til det er godt blandet og glatt. La stå i 30 minutter.
- 2Forvarm krumkakejernet til en dråpe vann suser når den faller på toppen.
- 3Åpne jernet; smør lett med non-stick spray. Skje en spiseskje røre midt på det varme jernet. Lukk jernet. Stek i omtrent 1 minutt på hver side til kokien er lett brunet. Sett en knivspiss under kokien for å fjerne den fra jernet; rull den varme kokien til en sigar- eller kjegleform. Avkjøl på en rist. Kokiene blir sprø når de avkjøles. Gjenta med resten av røren. Røren vil tykne etter hvert som du bruker den; tilsett vann en spiseskje av gangen etter behov for å tynne den ut til en tykk krem-konsistens. Oppbevar de stekte kokiene i en lufttett beholder. De kan fryses ned i flere uker.