
Fettuccine Alfredo
oppskrift på fettuccine alfredo – en kremet og smakfull pastarett som er enkel å lage hjemme. perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 18 unser fersk fettucine
- 2. 2 ½ kopper kremfløte
- 3. ½ kopp fersk sitronsaft
- 4. 12 spiseskjeer usaltet smør
- 5. 2 kopper revet Parmesanost
- 6. 2 teskjeer revet sitronskall
- 7. En klype nyrevet muskatnøtt
- 8. Salt og nykvernet hvit pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok pastaen i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, og rør av og til, ca. 4 minutter. Sil av vannet.
- 3Rør inn 2 kopper av fløten og sitronsaften i en stor, tykk stekepanne for å blande.
- 4Tilsett smøret og kok opp på middels varme, bare til smøret smelter, og rør av og til, ca. 3 minutter. Ta pannen av varmen.
- 5Tilsett pastaen og vend den forsiktig.
- 6Rør inn den resterende 1/2 koppen med fløte og parmesan i fløtesausen i pannen.
- 7Tilsett sitronskallet, muskatnøtt, salt og hvit pepper.
- 8Vend pastaen forsiktig over lav varme til sausen tykner litt, ca. 1 minutt.