
Croque Madame-sandwich
Lær hvordan du lager en klassisk croque madame sandwich med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller lunsj, med sprø skorpe og deilig ost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 6 unser usaltet smør, delt
- 2 spiseskjeer mel
- 1 kopp helmelk
- 1 laurbærblad
- 1/2 teskje kosher-salt, pluss mer til krydring
- 1/4 kopp revet Parmesan
- 8 skiver tykk surdeigsbrød
- 8 til 12 skiver god kvalitet skinke (ca. 340 gram)
- 12 unser Gruyère-ost, revet, delt
- Non-stick spray
- 4 egg
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen.
- 2Lag béchamelsausen: I en liten kjele smelter du 30 gram smør over middels varme. Visp inn melet og kok, under konstant omrøring, til du kjenner lukten av mel og smør som koker, 2 til 3 minutter. Ikke la det bli brunt. Tilsett melk og laurbærblad, og kok opp under omrøring av og til, til blandingen tykner som en suppe, 10 til 12 minutter. Fjern laurbærbladet og rør inn parmesanosten. Overfør til en bolle for avkjøling.
- 3Legg 4 skiver brød på en flat overflate. Topp hver med 2 til 3 skiver skinke. Bland sammen halvparten av Gruyère-osten og béchamelsausen. Smak til med krydder. Smør litt av sausen på toppen av skinken, og legg en skive til med brød oppå.
- 4Varm opp en stor støpejernspanne, og når den er varm, tilsett halvparten av resten av smøret. Legg i 2 av smørbrødene og la dem få en fin stekeskorpe på den ene siden, ca. 2 minutter. Snu dem og stek ytterligere 2 minutter på den andre siden. Overfør til et stekebrett, og gjenta med resten av smøret og smørbrødene. Fordel resten av béchamelsausen på toppen av smørbrødene, og topp med den andre halvparten av Gruyère-osten.
- 5Tørk bort eventuelle brødsmuler fra støpejernspannen og spray med non-stick spray. Knekk 4 egg i pannen, med litt mellomrom mellom hver, eller stek 2 om gangen. Mens eggene steker, plasser smørbrødene under grillen og la dem grille til toppen blir gyllenbrun, ca. 1 til 2 minutter. Krydre eggene med salt, og topp hvert smørbrød med et stekt egg. Server umiddelbart.