
Tonn carpaccio
Lær hvordan du lager en enkel og elegant carpaccio di tonno. Perfekt som forrett med friske ingredienser og spennende smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund sashimi-kvalitets tunfisk
- 1 sitron, presset
- 1 appelsin, presset
- 1 spiseskje finhakket sjalottløk eller rødløk
- 1/2 sitron, presset
- Extra virgin olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
- 1 bunt babyruccola, vasket godt
- Havsalt fra Trapani
- En skvett appelsin-essenseddikk
Fremgangsmåte
- 1Skjær tunfisk i tynne skiver og legg dem i en flat skål. Hell over sitronsaft og appelsinjuice, og la det marinere ved romtemperatur i 1 time.
- 2Ha sjalottløk i en liten bolle og visp inn sitronsaft og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
- 3Krydre ruccola med salt og pepper.
- 4Legg salaten på et fat og fordel tunfiskeskivene rundt. Krydre både salaten og tunfisken lett med havsalt og tilsett en skvett vin cotto.
- 5Mangia.