
Søt-surt kål med balsamicoeddik
oppskrift på søt-sur kål med balsamicoeddik, perfekt som tilbehør eller lett rett. enkel å lage, full av smak og passer hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 løk, delt i to på langs og skivet i tynne skiver
- 1/4 pund skivet prosciutto, kuttet i tynne strimler på tvers
- 8 hvitløksfedd, finhakket
- 5 tørkede chili, ca. 1 1/2 tomme store
- 8 spiseskjeer olivenolje
- 900 gram savoykål, kjernet og strimlet
- 1 spiseskje sukker
- 6 boksetomater, drenert og hakket (sett til side 2/3 kopp av juicen)
- 3 spiseskjeer balsamicoeddik, pluss 2 spiseskjeer til å avslutte med
- 1/2 kopp kyllingbuljong
- 1/2 teskje tørket oregano, smuldret, hakket persille til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en tykk gryte, kok løken med prosciutto, hvitløk og chili i 6 spiseskjeer av oljen på moderat lav varme. Rør til de er myke. Tilsett kålen og sautér den på moderat høy varme, mens du rører, i 3 minutter. Tilsett sukkeret, tomatene med den reserverte juicen, 3 spiseskjeer av eddiken, buljongen og oreganoen. Kok opp blandingen, la den småkoke under lokk i 15 minutter.
- 2La blandingen avkjøle til den er lunken, uten lokk, og rør inn de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og de resterende 2 spiseskjeene eddik. Smak til med krydder. Overfør kålblandingen til et serveringsfat og strø over hakket persille.