
Asparges med sitronvinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull asparges med sitronvinaigrette. Perfekt som forrett eller lett måltid. Enkel oppskrift med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund tynne asparges
- 1/4 kopp sitronvinaigrette, oppskrift følger
- 1 sitron
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Trim asparges og ha dem klar i en stor bolle med is og kaldt vann. I en stor kjele med kokende, saltet vann, kok asparges til de akkurat er møre, ca. 3 til 4 minutter, og bruk tang for å overføre dem til isvannet for å stoppe kokeprosessen. La aspargesen renne godt av i en sil og tørk dem forsiktig. Vend forsiktig aspargesen med vinaigretten, og smak til med salt og pepper.
- 2Press ut nok sitronsaft til å måle 1/3 kopp. I en bolle blandes sitronsaften med salt og pepper etter smak. Visp inn oljen i en jevn strøm. Vinaigretten kan lages 3 timer i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket. La vinaigretten komme til romtemperatur før bruk. Porsjon: 1 kopp.