Asparges med sitronvinaigrette

Asparges med sitronvinaigrette

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull asparges med sitronvinaigrette. Perfekt som forrett eller lett måltid. Enkel oppskrift med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund tynne asparges
  • 1/4 kopp sitronvinaigrette, oppskrift følger
  • 1 sitron
  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Trim asparges og ha dem klar i en stor bolle med is og kaldt vann. I en stor kjele med kokende, saltet vann, kok asparges til de akkurat er møre, ca. 3 til 4 minutter, og bruk tang for å overføre dem til isvannet for å stoppe kokeprosessen. La aspargesen renne godt av i en sil og tørk dem forsiktig. Vend forsiktig aspargesen med vinaigretten, og smak til med salt og pepper.
  2. 2Press ut nok sitronsaft til å måle 1/3 kopp. I en bolle blandes sitronsaften med salt og pepper etter smak. Visp inn oljen i en jevn strøm. Vinaigretten kan lages 3 timer i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket. La vinaigretten komme til romtemperatur før bruk. Porsjon: 1 kopp.