
Sprø kyllingtaquitos
Lær hvordan du lager deilige crispy chicken taquitos med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Vegetabilsk olje til steking
- 2 kopper revet rotisseriekylling
- 1 kopp revet mild hvit Cheddar-ost
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 kopp grovkuttet ferdiglaget salsa, pluss mer til servering, valgfritt
- Åtte 15-centimeters mel-tortillas
- 1/2 kopp rømme, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 8 tannpirkere
- 2Tilsett nok olje i en tykkbunnet, rettkantet panne til at det er 2 tommer opp på sidene. Varm opp over middels varme til 175 grader Celsius på en frityrtermometer.
- 3I mellomtiden blander du sammen kylling, cheddarost, ½ kopp salsa og spisskummen i en middels stor bolle. Skje omtrent en kvart kopp av blandingen i midten av hver tortilla. Rull tortillaene tett rundt fyllet og fest med en tannpirker.
- 4Arbeid i porsjoner på 2 eller 3 om gangen, legg taquitoene i den varme oljen og stek, snu etter behov for å få jevn farge, til de er sprø og gyldne, ca. 3 minutter. Bruk tang til å ta taquitoene opp og legg dem på en tallerken med tørkepapir for å renne av. Fortsett med resten av taquitoene. Server gjerne med salsa og rømme til dipping.