
Stek av kylling fritert i panering
Lær hvordan du lager crispy chicken fried steak hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 kopp melk
- 1 teskje kosher-salt
- 1 teskje malt hvit pepper
- 1 spiseskje hakket frisk persille
- Vegetabilsk olje, til steking
- Fire ribeye-biffer på 5 gram
- 1 spiseskje kosher-salt, pluss mer til å strø over
- 1 teskje malt svart pepper, pluss mer til å strø over
- 1 kopp hvetemel
- 1 kopp eggeblanding (like deler melk og egg)
- 2 kopper potetmos, varm
- 16 stilker blyantasparges, poached
Fremgangsmåte
- 1Til sausen: Ha smør i en kjele over middels varme og varm det til det er smeltet. Rør inn melet, og rør godt underveis til blandingen blir lysbrun og glatt. Deretter tilsetter du melken, rører igjen og lar jevningen absorbere melken. Krydre med salt og hvit pepper, og tilsett persillen. Denne prosessen bør ta 4 til 5 minutter. Hold sausen varm.
- 2Til biffene: Forvarm olje i en dypfryer til 175°C (350°F). Med en kjøtthammer banker du biffene til de er doble i størrelse og ca. 0,6 cm (1/4 tomme) tykke. Krydre melet med salt og svart pepper. Dypp deretter en biff i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt igjen i melet. Gjenta prosessen med alle biffene. Legg dem forsiktig i oljen og kok i 1 1/2 minutt. Snu dem og stek videre til de er gyldne, ytterligere 2 minutter. Ta opp biffene og la overflødig olje renne av på tørkepapir. Strø over salt og pepper.
- 3For å servere: Fordel potetene på tallerkener, legg deretter 4 stilker asparges på hver, følg opp med biffene, og avslutt med sausen ved siden av biffene før servering.