
Blåbærfocaccia
oppskrift på blueberry focaccia – en deilig og frisk bakst med blåbær. perfekt for helgen eller som en søt frokost. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- Allsidig mel til utbaking
- Én 450 grams frossen brøddeig, for eksempel Bridgford, tint
- 2 spiseskjeer sukker
- 1/4 teskje kanel
- 1 kopp blåbær
- En klype kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Smør en 23 x 33 cm stor, rimet bakeplate med 1 spiseskje olivenolje. På en lett melet arbeidsflate kjevle ut deigen til en 20 x 30 cm stor rektangel. Overfør den utkjevlede deigen til den forberedte formen og pensle toppen med den gjenværende spiseskjeen olivenolje. Dekk med plastfolie og la den heve på et lunt, trekkfritt sted til den er puffet opp og har doblet seg i størrelse, ca. 2 timer.
- 2Forvarm ovnen til 190 °C.
- 3I en liten bolle blander du sammen sukker og kanel. Strø halvparten av kanel- og sukkerblandingen over den hevede deigen. Fordel blåbærene på toppen og trykk dem forsiktig ned i deigen. Strø resten av kanel- og sukkerblandingen samt salt over bærene.
- 4Stek i 20 til 25 minutter, til den er gyllenbrun rundt kantene og gjennomstekt. Ta focacciaen ut av formen og la den avkjøle på en rist.
- 5Skjær i firkanter og server varm eller romtemperert.