Fransk potetmos

Fransk potetmos

Lær hvordan du lager en kremet og smaksrik fransk potetpuré. Perfekt som tilbehør til hovedretten din. En enkel og rask oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund/1 kg små poteter, vasket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist fersk timian
  • Omtrent 1 kopp/250 ml melk
  • 1/2 kopp/110 g smør, kaldt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetene hele i en kjele og dekk med kaldt vann. Salt vannet. Kok opp, og la småkoke til de er veldig møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
  2. 2I mellomtiden, legg hvitløk, laurbærblad og timian i en kjele med melken, kok opp, slå av varmen, dekk til, og la trekke i 10 minutter. Ta ut hvitløk og urter, og kast dem.
  3. 3Når potetene er ferdige, sil av vannet og skrell dem mens de er varme. Kjør dem gjennom en food mill med den minste innstillingen over en stor bolle. Rør inn smøret, litt av gangen. Kok opp melken igjen, og rør den inn, litt av gangen, til den er helt absorbert. Du ønsker en veldig myk, fin puré, ikke ulik babygrøt! Smak til med krydder, og server.