Andekraft: Andekompott

Andekraft: Andekompott

oppskrift på duck stew, en smakfull fransk andestuing med rike smaker. perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 pund and, skåret opp
  • 1 spiseskje svinefett eller kortning
  • 2 store løk, hakket
  • 2 gulrøtter, hakket
  • 1 selleristang
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 2 teskjeer tomatpuré
  • 1 teskje allehånde
  • 2 laurbærblad
  • 4 kvister timian
  • Salt og pepper
  • 150 gram røkt slab bacon, i terninger
  • 450 gram ferske eller frosne perleløk
  • 450 gram sjampinjong
  • 1 brød, gammelt hvitt brød
  • Oliven- eller vegetabilsk olje
  • Hakket persille
  • Fersk pasta, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Surr andelene av and i svinefettet til de er godt brune. Ta dem ut av pannen og sett til side. Tilsett den hakkede løken, gulrøttene, sellerien, sjalottløkene og hvitløken, og la det surre lett. Når grønnsakene er gylne, tilsett andelene sammen med vinen, kyllingkraften, tomatpuréen, allehånde, laurbærbladene, timian og krydder. Dekk til og la det småkoke i 45 minutter.
  2. 2I mellomtiden, blansjer baconet i kokende vann i 10 minutter og la det renne av. Damp perleløken i 15 minutter. Kutt av stilkene og skjær soppen i store biter.
  3. 3Ta ut andelene av gryten og kast beina. Kjør sausen og grønnsakene gjennom en kjøttkvern eller en food mill, og ha det tilbake i gryten. Tilsett det hakkede baconet, små sopp, perleløk og and. Kok opp og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
  4. 4For å lage croutonene, skjær av skorpene fra 10 skiver brød, og del hver skive i 4 trekanter. Brun dem i varm olje og hold dem varme. Server gryten på individuelle tallerkener, og plasser de varme croutonene rundt kantene. Server med fersk pasta.