
Krabbekaker og sjømatpølse
Lær hvordan du lager deilige crabcakes og sjømatpølse med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett til sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund fersk jumbo lump krabbekjøtt
- 2. 1 søt rød paprika, frø fjernet og finhakket
- 3. 1 søt gul paprika, frø fjernet og finhakket
- 4. 1 spiseskje finhakket fersk hvitløk
- 5. 1 til 2 jalapeñopepper, finhakket
- 6. 1/3 kopp ferske korianderblader, hakket
- 7. 1/3 kopp majones
- 8. 1 kopp ferske brødsmuler
- 9. 3 spiseskjeer Maryland-stil "Old Bay" krydderblanding
- 10. 1 teskje salt og 1 teskje nykvernet svart pepper
- 11. Olivenolje eller vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 11. Selv om krabbekjøttet er pakket ferskt og uten skall, er det alltid noen skjellrester igjen. Åpne krabbekjøttet, hell det over i en ren tallerken, og med nøye rene hender, plukk ut og rens krabbekjøttet for alle skjellrester. Vær forsiktig med den delikate naturen til et så høykvalitetsprodukt, og prøv å unngå å smuldre de store krabbeklumpene. Bland krabbekjøttet med søt paprika, hvitløk, jalapeño, korianderblader og majones. Tilsett krydderpulveret, 4 spiseskjeer av brødsmulene, salt og pepper. Bland godt, og la deretter blandingen stå i kjøleskapet i tjue minutter. En kald blanding er lettere å jobbe med og forme til kaker.
- 22. Dekk en arbeidsflate med bakepapir og strø over halve mengden av de resterende brødsmulene. Ta opp og del krabbekjøttet i 6 like store porsjoner, og plasser hver porsjon på arbeidsflaten. Med en porsjon krabbekjøtt i håndflaten, trykk krabbekjøttet med fingrene fra den andre hånden til en skiveformet kake, ca. 2 cm tykk. Det er viktig at krabbekakene har samme tykkelse, slik at de stekes jevnt. Trykk hver kake i brødsmulene, og vend dem slik at de dekkes jevnt på alle sider. Sett dem i kjøleskapet i minst en time, slik at de blir faste nok til å stekes uten å smuldre.
- 33. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 44. Ikke mer enn en halvtime før du planlegger å servere krabbekakene, tilsett nok olje i en stekepanne til å dekke bunnen. Varm opp til rett før oljen begynner å ryke. Legg forsiktig krabbekakene i pannen, vær forsiktig så du ikke overfyller den. (Stek dem i to omganger om nødvendig.) Snu kakene og la den andre siden bli gyllenbrun. Når krabbekakene er godt brunet til en rik gylden farge på begge sider, legg dem på et varmebestandig fat og sett dem inn i ovnen på 190 grader i 6–8 minutter for å sikre at de er gjennomstekt og varme i midten. Server med chili-majones og mangosalat.