Kylling en Papillote

Kylling en Papillote

Lær hvordan du lager chicken en papillote, en sunn og smakfull rett der kyllingen grillers i papir. Perfekt for en rask og enkel middagsløsning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 ark aluminiumsfolie, hver 18 tommer lang
  • 4 tsps druekjerneolje
  • 2 kopper vannkressblader
  • 4 benfrie kyllingbrysthalvpar (1 lb)
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 kopp mango i terninger (omtrent 2 mangoer)
  • 8 shiitakesoppkapsler
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 1/4 kopp ketchup
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 fedd hvitløk, skrelt og finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 250°C. For å lage aluminiumsfoliepakker, legg et ark folie direkte oppå et annet; lag 4 slike to-ark sett. Smør 1 ts rapsolje på størrelsen av en kyllingbryst i midten av hvert øverste ark. Legg 1/2 kopp vannkress over oljen, og plasser deretter et kyllingbryst oppå vannkressen. Krydre med pepper. Arranger mango og 2 soppkapsler på toppen av og rundt hvert kyllingbryst. Klem kantene på pakken litt opp. Kok opp soyasaus, ketchup og eddik, og rør inn ingefær og hvitløk. Ta pannen av varmen og hell 1/4 av sausen over hvert kyllingbryst. Brett folien over hvert kyllingbryst i to, og klem kantene godt sammen for å lukke pakkene. Varm opp et stekebrett i ovnen i 1 minutt, og plasser de 4 pakkene på brettet. Stek i 12 minutter, og fjern deretter fra ovnen. Riss opp toppen av pakkene før servering (vær forsiktig; damp vil slippe ut), eller la gjestene åpne sine egne pakker.