Rosmarinmarinerte kyllinglår med krydret appelsinsirup og appelsin-ananasrelish

Rosmarinmarinerte kyllinglår med krydret appelsinsirup og appelsin-ananasrelish

oppskrift på smakfull kyllinglår marinert med rosmarin, servert med krydret appelsinglasé og frisk appelsin-ananas relish. perfekt for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 rød løk, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • 6 kopper fersk appelsinjuice
  • 1 teskje cascabel-chili pulver
  • Salt og nykvernet pepper
  • 3/4 kopp olivenolje
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 8 kyllinglår, med skinn
  • Salt og nykvernet pepper
  • Krydret appelsinglasur
  • 2 appelsiner, skrelt og delt i segmenter
  • 1/2 ananas, skrelt og i terninger
  • 1 rød løk, tynnsnittet
  • 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Spicy Orange Glaze: Ha alle ingrediensene i en middels stor kjele og kok opp på grillen. Kok til redusert til 1 kopp. Sett til side 1/4 kopp.
  2. 2Kylling: Visp sammen olje, hvitløk og rosmarin i en stor ildfast form. Tilsett kyllingen og vend den slik at den blir dekket av marinaden. Dekk til og la marinere i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. Forvarm grillen til middels høy varme. Ta kyllingen ut av marinaden og krydre med salt og pepper etter smak. Grill med skinnsiden ned til den er gyllenbrun, ca. 4–5 minutter. Vend den og fortsett å grille i 6–7 minutter til den er gjennomstekt, vend den underveis og pensle med den Spicy Orange Glaze hver 2. minutt. Ta kyllingen av grillen, legg den på et fat og pensle med den reserverte Spicy Orange Glaze. Server med Orange-Pineapple Relish ved siden av.
  3. 3Orange-Pineapple Relish: Bland alle ingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper.