Orange-Fool Napoleons
Lær hvordan du lager deilige orange-fool napoleonens, en lett og frisk dessert perfekt for sommeren. Enkelt steg-for-steg guide for en smakfull avslutning på festen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 4 mellomstore navleoranger (ca. 900 til 1 020 gram), revet skall av 1 appelsin og satt til side
- 2 spiseskjeer honning
- 1 kopp fettfri gresk yoghurt
- 1 teskje appelsinblomstvann
- 1/4 kopp usaltede rå pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- 1Kutt av omtrent 2,5 cm fra begge ender av alle fire appelsinene; sett endene til side. Stå én appelsin med snittsiden ned på et skjærebrett. Arbeid deg fra toppen til bunnen og fjern skallet og det hvite laget. Skjær appelsinen i tre skiver, hver omtrent 2 cm tykk, og legg skivene i en middels stor bolle etter hvert som du skjærer. Gjenta med de resterende appelsinene. Sett skivene i kjøleskapet til de skal brukes.
- 2Press saften ut av de reserverte appelsinendene i en liten kjele. Tilsett appelsinskall, honning og eventuelt rester av saften fra skjærebrettet, og kok opp over middels høy varme. La det koke, og rør av og til i kjelen, til det blir sirupsaktig, ca. 6 minutter. Mot slutten vil overflaten være dekket av store brune bobler. Du skal ha omtrent 60 ml sirup. La det avkjøle til romtemperatur, ca. 25 minutter.
- 3I mellomtiden, varm opp en liten stekepanne over middels varme, tilsett pistasjnøtter og kok, og rør ofte til de er aromatiske og lett ristet, ca. 4 minutter. La dem avkjøle, og hakk dem deretter.
- 4Visp sammen yoghurt, halvparten av sirupen og appelsinblomstvann i en middels stor bolle.
- 5I hver av fire flate serveringsskåler, legg lagvis tre appelsinskiver med en spiseskje av yoghurten, start med en appelsinskive og avslutt med yoghurt. Drypp den resterende appelsinsirupen over, strø over pistasjnøtter og server.