Wedge-salat med bringebær- og sjokoladenvinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk wedge salat med en unik raspberry-chocolate vinaigrette. Perfekt for forrett eller sommermåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 skiver surdeigsbrød
- Ekstra jomfroliv olje, til å dryppe over
- 1/2 kopp usøtet frossen bringebær, tint
- 1/4 kopp ekstra jomfroliv olje
- 2 spiseskjeer sjokolade-balsamicoeddik (finnes i gourmet- og spesialbutikker)
- 1 spiseskje honning
- 1/4 teskje kosher salt
- 1/8 teskje nykvernet svart pepper
- 1 hode isbergsalat, delt i fire
- Én 100 grams sjokoladeplate med baconbiter, for eksempel Vosges, grovhakket (finnes i gourmet- og spesialbutikker)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: En hjerteformet kakeutstikker på 1 til 2 tommer.
- 3Til krutongene: Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Drypp brødet med olivenolje. Bruk en liten hjerteformet kakeutstikker til å stikke ut biter av brødet og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er sprø og gylne, ca. 8 til 10 minutter. La dem avkjøle.
- 4Til vinaigretten: I en blender, bland bringebærene, oljen, sjokolade-balsamicoeddiken, honningen, salt og pepper. Kjør til jevn konsistens.
- 5Legg salatbåtene på 4 tallerkener og drypp med vinaigretten. Topp med hakket sjokolade og krutonger før servering.