Jalapeñopepperpoppers
Lær hvordan du lager deilige jalapeno pepper poppers med ostefyll, perfekte som forrett eller snacks. Enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 12 store jalapeñopepper
- 4 ostestenger med cheddar
- 24 skiver bacon av midtstykke
- 1 ss chilipulver
- 1/4 kopp rømme
- 2 ss kremost, myknet
- 2 ss honning
- Spesialutstyr: 12 tannpirkere, bløtlagt i vann i 30 minutter
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm en grill til middels varme.
- 3Kutt omtrent 1/2 tomme av toppen på hver jalapeño. Ta de øverste delene du nettopp har kuttet av, kutt sidene av og sett dem til side, og kast midtstilkene. Disse vil bli brukt til å tette den åpne enden av hver pepper for å hindre at osten smelter ut. Bruk en rett potetskreller og skrap ut frøene og ribbene fra innsiden av hver pepper.
- 4Skjær hver oste-stav i biter som er litt kortere enn jalapeñene. Fyll en pepper med en ostebit. Ta de reserverte sidestykker og legg dem inn i den åpne enden av pepperen, slik at osten dekkes og hullet tettes. Ta et stykke bacon og pakk pepperen inn fra bunnen til toppen, og sørg for å sikre "pluggen" øverst. Ta et annet stykke bacon og legg det på en ren arbeidsflate. Rull opp pepperen slik at den nesten er helt dekket av bacon, og fest med en tannpirker. Gjenta med de resterende pepperne, osten, baconet og tannpirkerne. Strø over chili pulver på hver.
- 5Legg pepperne på grillen, dekk til og stek over indirekte varme til baconet er sprøtt, 15 til 20 minutter, og snu dem hver 3. til 4. minutt.
- 6Mens pepperne griller, bland sammen rømme, kremost og honning i en liten bolle. Rør godt til det er jevnt blandet, og server med pepperne.
- 7Kokkens tips: Pepperne kan også lages i ovn. Plasser pepperne på et stekebrett med rist som er sprayet med non-stick stekespray. Stek i ovn på 200 °C (400 °F) til baconet er brunt og sprøtt, ca. 15 minutter.