Ferskenskum

Ferskenskum

Lær hvordan du lager hjemmelaget peach jam med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som pålegg. Slik gjør du det steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 1/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 nellikspiker
  • 4 store modne fersken, skrellet, kjernet og grovhakket (ca. 900 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Legg sukker, 2 spiseskjeer av sitronsaften, vanilje og nellik i en tykk, ikke-reaktiv stekepanne. Kok opp på middels varme, rør av og til, til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter.
  2. 2Tilsett ferskenene i pannen og rør én gang for å dekke dem. Skru opp varmen til middels-høy, og la det småkoke til det er en tydelig småkoke, og blandingen er tykk og syltetøyaktig, og ferskenbitene er veldig myke, i 15 til 20 minutter, avhengig av hvor modne ferskenene er. Sjekk pannen underveis; du kan måtte senke varmen til middels hvis blandingen begynner å bli brun.
  3. 3Mos ferskenene med en potetmoser til det meste av blandingen er jevn, og det bare er noen få klumpete biter igjen. (Jo lenger blandingen koker, desto tykkere blir syltetøyet etter at det har avkjølt.) Ta av varmen, rør inn de resterende 2 teskjeene sitronsaft, og la det avkjøle før du setter det i kjøleskapet. La det avkjøle helt i kjøleskapet før bruk. Fjern nellikene før servering. Syltetøyet kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.