Perfekte svarte bønner

Perfekte svarte bønner

Lær hvordan du lager perfekte svarte bønner med denne enkle og smakfulle oppskriften. Ideell for en sunn og næringsrik hovedrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 pund tørkede svarte bønner
  • 1 middels stor løk, grovhakket
  • 3 ferske hvitløksfedd, presset
  • 1/2 teskje tørkede oregano-blader
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • En klype rød pepperflak
  • 2 teskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Hakket vårløk til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kvelden før, bløtlegg svarte bønner i en stor kjele med vann.
  3. 3Neste dag, skyll bønnene, dekk dem med 3 kopper ferskvann og kok opp over høy varme.
  4. 4Reduser varmen og la det småkoke under lokk i 30 minutter, og skum av eventuelt skum.
  5. 5Rør inn løk og la det småkoke i ytterligere 30 minutter.
  6. 6Tilsett hvitløk, oregano, spisskummen og rød pepperflak, og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, av og til omrøring.
  7. 7Rør inn sukker og eddik, og smak til før du krydrer med salt og pepper.
  8. 8Hell det over i en stor serveringsskål og pynt med hakkede vårløk.