Perfekte svarte bønner
Lær hvordan du lager perfekte svarte bønner med denne enkle og smakfulle oppskriften. Ideell for en sunn og næringsrik hovedrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 pund tørkede svarte bønner
- 1 middels stor løk, grovhakket
- 3 ferske hvitløksfedd, presset
- 1/2 teskje tørkede oregano-blader
- 1/2 teskje malt spisskummen
- En klype rød pepperflak
- 2 teskjeer sukker
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- Salt og nykvernet svart pepper
- Hakket vårløk til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kvelden før, bløtlegg svarte bønner i en stor kjele med vann.
- 3Neste dag, skyll bønnene, dekk dem med 3 kopper ferskvann og kok opp over høy varme.
- 4Reduser varmen og la det småkoke under lokk i 30 minutter, og skum av eventuelt skum.
- 5Rør inn løk og la det småkoke i ytterligere 30 minutter.
- 6Tilsett hvitløk, oregano, spisskummen og rød pepperflak, og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, av og til omrøring.
- 7Rør inn sukker og eddik, og smak til før du krydrer med salt og pepper.
- 8Hell det over i en stor serveringsskål og pynt med hakkede vårløk.