Jordbær-rabarbra gresk yoghurt-fool
oppskrift på en frisk og enkel jordbær-rabarbr gresk yoghurt fool, perfekt for sommeren. rask å lage og perfekt som dessert eller frokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 stilker rabarbra, kuttet i 2,5 cm store biter
- 1 kopp skivede jordbær
- 1/2 kopp sukker
- Én 7,5 cm lang stripe med appelsinskall, pluss 1 teskje revet skall
- 2 kopper fettfri eller 2-prosent gresk yoghurt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 spiseskjeer honning
- 1/2 kopp hakkede pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- 1Bland rabarbra, jordbær, sukker og appelsinskall i en middels stor kjele over middels varme. La det småkoke til det er mykt, og rør hyppig, ca. 10 minutter. Overfør til en bolle og la det avkjøle helt. Fjern appelsinskallet før servering. (Rabarbra- og jordbærblandingen kan lages to dager i forveien og oppbevares, dekket, i kjøleskapet.)
- 2Visp sammen yoghurt, appelsinskall og vanilje i en bolle. Sirkle rabarbrablandingen inn i yoghurten; vend den ikke helt inn. Fordel i dessertskåler eller glass. Drypp litt honning over hver dessert og topp med pistasjnøtter.