Svinekjøtt Marsala med spinat
Lær hvordan du lager en smakfull pork marsala med spinat. Perfekt for en rask og deilig hovedrett til hverdag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund benfri svinefilet, trimmet
- Kosher salt og nykvernet pepper
- 3 ss hvetemel
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 1/2 pund hvite sjampinjonger, delt i kvarte
- 2/3 kopp lavsaltet kyllingkraft
- 1/2 kopp tørr marsala-vin
- 1/3 kopp kremfløte
- 4 ts fersk sitronsaft
- 1/2 kopp ferske persilleblader
- 1 pund babyspinat
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smørfileter av svinekjøtt: Del dem i to på langs nesten helt gjennom, og åpne dem som en bok slik at steken ligger flatt. Krydre med salt og pepper; strø over 2 spiseskjeer mel. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Brun svinekjøttet, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til en ildfast form (behold stekepannen) og stek til en kjøtttermometer som settes inn i midten viser 60 grader Celsius, 15 til 20 minutter. La hvile på et skjærebrett i 5 minutter.
- 2Tilsett sopp og 1/4 teskje salt i stekepannen og kok til de er gyldne, ca. 8 minutter. Rør inn de resterende 1 spiseskje melet og kok i 1 minutt. Tilsett buljong og marsala, og kok opp. Rør inn fløte og la det småkoke til sausen tykner, ca. 8 minutter. Ta av varmen og rør inn 2 teskjeer sitronsaft og hakket persille.
- 3Varm opp den resterende 1 spiseskje olivenolje i en kjele på middels høy varme og kok spinaten til den faller sammen, 3–4 minutter. Rør inn de resterende 2 teskjeene sitronsaft og krydre med salt og pepper. Skjær svinekjøttet i skiver. Server med soppsaus og spinat.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos