Svinekjøtt Marsala med spinat

Svinekjøtt Marsala med spinat

Lær hvordan du lager en smakfull pork marsala med spinat. Perfekt for en rask og deilig hovedrett til hverdag eller helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund benfri svinefilet, trimmet
  • Kosher salt og nykvernet pepper
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 1/2 pund hvite sjampinjonger, delt i kvarte
  • 2/3 kopp lavsaltet kyllingkraft
  • 1/2 kopp tørr marsala-vin
  • 1/3 kopp kremfløte
  • 4 ts fersk sitronsaft
  • 1/2 kopp ferske persilleblader
  • 1 pund babyspinat

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smørfileter av svinekjøtt: Del dem i to på langs nesten helt gjennom, og åpne dem som en bok slik at steken ligger flatt. Krydre med salt og pepper; strø over 2 spiseskjeer mel. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Brun svinekjøttet, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til en ildfast form (behold stekepannen) og stek til en kjøtttermometer som settes inn i midten viser 60 grader Celsius, 15 til 20 minutter. La hvile på et skjærebrett i 5 minutter.
  2. 2Tilsett sopp og 1/4 teskje salt i stekepannen og kok til de er gyldne, ca. 8 minutter. Rør inn de resterende 1 spiseskje melet og kok i 1 minutt. Tilsett buljong og marsala, og kok opp. Rør inn fløte og la det småkoke til sausen tykner, ca. 8 minutter. Ta av varmen og rør inn 2 teskjeer sitronsaft og hakket persille.
  3. 3Varm opp den resterende 1 spiseskje olivenolje i en kjele på middels høy varme og kok spinaten til den faller sammen, 3–4 minutter. Rør inn de resterende 2 teskjeene sitronsaft og krydre med salt og pepper. Skjær svinekjøttet i skiver. Server med soppsaus og spinat.
  4. 4Fotograf: Antonis Achilleos