Blomkål og asiatiske lange bønner i grønn karri med kaffirlimeblader

Blomkål og asiatiske lange bønner i grønn karri med kaffirlimeblader

oppskrift på blomkål og asialangebønner i grønn curry med frisk kaffir lime, perfekt for en smakfull og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 ss vegetabilsk olje
  • 1 kopp løk, finhakket
  • 2,5 cm ingefær, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss grønn karri-paste*
  • 2 stilker sitrongress, kuttet i 2,5 cm biter
  • 2 kopper kokosmelk
  • 4 kaffirlimeblader, finstrimlet*
  • 2 ss fiskesaus*
  • 1 ss sukker
  • 1 hode blomkål, delt i små buketter
  • 2 asiatiske auberginer, skåret i biter (valgfritt)
  • 450 g asiatiske lange bønner, kuttet i 2,5 cm biter*
  • 1 fersk grønn chili, skivet
  • 1 kopp korianderblader

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele varmer du opp oljen og tilsetter løk, ingefær og hvitløk. Kok til det er mykt. Tilsett currypaste og sitrongress. Hell i én kopp kokosmelk, limeblader, fiskesaus og sukker. Kok opp sausen og tilsett blomkålen. Rør godt og kok i 5 minutter. Skru ned varmen og la det småkoke. Tilsett aubergine, lange bønner, chili og den resterende koppen kokosmelk.
  2. 2Blandingen er ferdig når auberginen er gjennomkokt, men fortsatt har fasthet. Smak til med krydder og tilsett korianderblader, og spar noen til pynt.