Blomkål og asiatiske lange bønner i grønn karri med kaffirlimeblader
oppskrift på blomkål og asialangebønner i grønn curry med frisk kaffir lime, perfekt for en smakfull og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 ss vegetabilsk olje
- 1 kopp løk, finhakket
- 2,5 cm ingefær, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss grønn karri-paste*
- 2 stilker sitrongress, kuttet i 2,5 cm biter
- 2 kopper kokosmelk
- 4 kaffirlimeblader, finstrimlet*
- 2 ss fiskesaus*
- 1 ss sukker
- 1 hode blomkål, delt i små buketter
- 2 asiatiske auberginer, skåret i biter (valgfritt)
- 450 g asiatiske lange bønner, kuttet i 2,5 cm biter*
- 1 fersk grønn chili, skivet
- 1 kopp korianderblader
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele varmer du opp oljen og tilsetter løk, ingefær og hvitløk. Kok til det er mykt. Tilsett currypaste og sitrongress. Hell i én kopp kokosmelk, limeblader, fiskesaus og sukker. Kok opp sausen og tilsett blomkålen. Rør godt og kok i 5 minutter. Skru ned varmen og la det småkoke. Tilsett aubergine, lange bønner, chili og den resterende koppen kokosmelk.
- 2Blandingen er ferdig når auberginen er gjennomkokt, men fortsatt har fasthet. Smak til med krydder og tilsett korianderblader, og spar noen til pynt.