Biff- og svartbønne-chili med vårløk-mais-kaker

Biff- og svartbønne-chili med vårløk-mais-kaker

Lær å lage en smakfull beef and black bean chili servert med sprø grønne løk maiskaker. Perfekt for en mettende og varmende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund kjøttdeig av storfekjøtt av sirloin, 90 prosent magert
  • 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje, ett sving med pannen
  • Salt og pepper
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus, vurder mengden etter eget skjønn
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 4 til 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 1 jalapeño, uten frø og hakket
  • 3 spiseskjeer mørk chilipulver, to håndfuller
  • 1 spiseskje spisskummen, halv håndfull
  • 1 kopp storfekraft eller buljong, halvparten av en 14-unse boks eller papirbeholder
  • 1 (14 1/2 unse) boks hakkede tomater
  • 1 (8 unse) boks tomatsaus eller tomatpuré
  • 2 bokser (15 unse) svarte bønner, drenert
  • 2 spiseskjeer hakket frisk koriander, en håndfull, valgfritt
  • 2 pakker (8 1/2 unse) maismuffinblanding
  • 1 kopp melk
  • 2 egg, pisket
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk eller maisolje
  • 3 vårløk, tynne skiver
  • Smør, til å smøre stekepannen

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en stor, dyp stekepanne eller gryte, brun kjøttdeig av storfe i olje over høy varme. Krydre kjøttet med salt og pepper, og tilsett Worcestershire-saus. Når kjøttet er brunet og smuldret, reduser varmen til middels høy, og tilsett løk, hvitløk, røde paprika og jalapeño. Krydre grønnsakene og kjøttet med chilipulver og spisskummen. Kok grønnsakene og kjøttet sammen i 5 minutter. Rør inn buljong og skrap opp stekepannens stekeskorper. Rør inn hakkede og moste tomater og svarte bønner. Når blandingen begynner å koke, reduser varmen til lav, og rør inn koriander, eventuelt.
  3. 3Bland sammen 2 pakker maismuffinblanding med 1 kopp melk, 2 sammenpiskede egg, 2 spiseskjeer vegetabilsk olje og skivede vårløk. Røren skal være tykk. Varm opp en non-stick stekepanne eller takke på middels varme. Legg et stykke smør på et papirhåndkle og tørk over den varme pannen for å lett smøre den. Hell maiskakedeigen i den varme pannen i 3-4 tommers runde kaker. Stek i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne. Overfør til en tallerken og gjenta med resten av røren.
  4. 4For å servere, topp skåler med storfe- og svarte bønne-chili med grønne løk-mais-kaker. Spis chilien og maiskakene som en potetgryte, og ta litt av maiskaken med hver skje chili.