Kokos- og basmatiris

Kokos- og basmatiris

Lær hvordan du lager kokos og basmatiris, en deilig og aromatisk rett perfekt for enhver anledning. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper vann
  • 1 1/2 kopper hermetisk, usøtet kokosmelk
  • 2 teskjeer (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 1 teskje salt
  • 2 kopper basmatiris (ca. 370 gram), godt skylt og avrente
  • 1/2 kopp søtet kokosflak, lett ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Bland 2 kopper vann, kokosmelk, sukker og salt i en stor, tykk kjele. La det koke opp, og rør deretter inn risen. Dekk til, men la det være en liten åpning slik at damp kan slippe ut. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke i 12 minutter. Dekk til tett, fjern fra varmen og la det stå i 10 minutter. Overfør risen til en bolle, og strø over ristet kokosnøtt.
  2. 2Bland 2 kopper vann, kokosmelk, sukker og salt i en stor, tykk kjele. La det koke opp, og rør deretter inn risen. Dekk til, men la det være en liten åpning slik at damp kan slippe ut. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke i 12 minutter. Dekk til tett, fjern fra varmen og la det stå i 10 minutter. Overfør risen til en bolle, og strø over ristet kokosnøtt.