Ristet sitronkylling med orzo
Lær hvordan du lager saftig roast lemon chicken med orzo i ovnen. En enkel og smakfull rett perfekt for hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kyllinglår med lår (ca. 340 gram hver)
- 3 ss ekstra jomfru olivenolje
- 1 sitron (halvparten tynne skiver, resten i båter)
- 1 hvitløksfedd, tynne skiver
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 bunt tynne asparges, trimmed og kuttet i 5 cm lange biter
- 1 liten løk, hakket
- 2–3 kvister timian
- 1 kopp orzo
- 2 ss hakkede friske gressløk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit og dekk et stekebrett med aluminiumsfolie. Løsne kyllinghuden forsiktig med fingrene; gni 1 spiseskje olivenolje over og under huden. Fyll sitronskivene og hvitløken under huden; krydre utsiden med salt og pepper. Overfør kyllingen til det forberedte stekebrettet, med skinnsiden opp. Stek til skinnet er sprøtt og kyllingen er gjennomstekt, omtrent 25 minutter. La den hvile i 5 minutter.
- 2I mellomtiden varmer du opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett aspargesen og kok, rør av og til, til den er mør og har brune flekker, 2 til 3 minutter. Overfør til en tallerken.
- 3Skru ned varmen til middels og tilsett resten av olivenoljen, løken og timianen i stekepannen; kok, rør av og til, til løken er myk, ca. 3 minutter. Rør inn orzoen og kok, rør av og til, til den er lett ristet, 2 til 3 minutter. Tilsett 2 1/2 kopper vann og en klype salt. La det småkoke, rør av og til, til orzoen er mør, ca. 15 minutter. Ta av varmen; fjern timianen og rør inn aspargesen og gressløken. Krydre med salt og pepper. Server med kyllingen og sitronskivene.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos



