Risotto Barolo med ovnsbakte grønnsaker
oppskrift på risotto barolo med ovnsbakte grønnsaker – en smakfull hovedrett som kombinerer rik vin og ferske grønnsaker. perfekt for en hyggelig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 baby gulrøtter, trimmet
- 2. 8 baby turnips, trimmet
- 3. 8 baby rødbeter, trimmet
- 4. 3 kvister fersk timian
- 5. 3 fedd hvitløk, knust og skrelt
- 6. 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 8. 6 til 7 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsaltet hermetikk
- 9. 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 10. 1/4 pund skivet pancetta, hakket
- 11. 2 sjalottløk, hakket
- 12. 2 kopper Arborio-ris
- 13. 1 ts kosher-salt, eller etter smak
- 14. 1 1/2 kopper Barolo
- 15. 1/2 kopp ferskrevet Parmesan
- 16. 2 ss usaltet smør eller trøffelsmør
- 17. Nykvernet svart pepper
- 18. Skiver av svart trøffel eller trøffelolje til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1For grønnsakene: Forvarm ovnen til 200°C (400°F).
- 2Vend gulrøtter, neper, rødbeter, timiankvister og hvitløk i en ildfast form med olivenolje. Krydre rikelig med salt og pepper. Stek, rør av og til, til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Skrell rødbetene. La grønnsakene stå i den avslåtte ovnen til risottoen er ferdig.
- 3For risottoen: Kok kyllingkraft opp til kokepunkt i en middels stor kjele, over middels høy varme. Senk varmen slik at kraften småkoker.
- 4Varm olivenolje i en stor gryte eller en støpejernsgryte over middels høy varme. Tilsett pancetta og stek til den er lett sprø, ca. 3 minutter. Tilsett sjalottløk og stek under omrøring til den er myk, ca. 1 minutt.
- 5Tilsett risen og rør til den er blank, ca. 1 minutt. Krydre med salt.
- 6Hell i 1 kopp Barolo og la det koke under omrøring til vinen er absorbert, ca. 2 minutter, og skrap opp eventuelle brune biter i bunnen av gryten.
- 7Hell i ca. 1/2 kopp av den småkokende kraften og rør kontinuerlig med en tresleiv til risen igjen har absorbert væsken, og juster varmen for å opprettholde en svak småkoking.
- 8Fortsett å helle i ca. 1/2 kopp av gangen, rør mellom tilsetningene og la risen absorbere væsken før du tilsetter mer.
- 9Når risen er al dente, etter ca. 20 minutters koking, slutt å tilsette kraft. Rør inn resten av vinen (ca. 1/2 kopp) til den er akkurat absorbert, og rør inn revet parmesan og smør. Krydre med salt og pepper etter smak. La risottoen hvile uten varme i et minutt eller så før servering.
- 10Fordel i varme, grunne skåler og topp med de ristede grønnsakene. Riv svart trøffel over, eller drypp med litt trøffelolje hvis du bruker det.
- 11Opphavsrett 2005 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.



