Risotto Barolo med ovnsbakte grønnsaker

Risotto Barolo med ovnsbakte grønnsaker

oppskrift på risotto barolo med ovnsbakte grønnsaker – en smakfull hovedrett som kombinerer rik vin og ferske grønnsaker. perfekt for en hyggelig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 baby gulrøtter, trimmet
  • 2. 8 baby turnips, trimmet
  • 3. 8 baby rødbeter, trimmet
  • 4. 3 kvister fersk timian
  • 5. 3 fedd hvitløk, knust og skrelt
  • 6. 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 8. 6 til 7 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsaltet hermetikk
  • 9. 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 10. 1/4 pund skivet pancetta, hakket
  • 11. 2 sjalottløk, hakket
  • 12. 2 kopper Arborio-ris
  • 13. 1 ts kosher-salt, eller etter smak
  • 14. 1 1/2 kopper Barolo
  • 15. 1/2 kopp ferskrevet Parmesan
  • 16. 2 ss usaltet smør eller trøffelsmør
  • 17. Nykvernet svart pepper
  • 18. Skiver av svart trøffel eller trøffelolje til pynt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1For grønnsakene: Forvarm ovnen til 200°C (400°F).
  2. 2Vend gulrøtter, neper, rødbeter, timiankvister og hvitløk i en ildfast form med olivenolje. Krydre rikelig med salt og pepper. Stek, rør av og til, til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Skrell rødbetene. La grønnsakene stå i den avslåtte ovnen til risottoen er ferdig.
  3. 3For risottoen: Kok kyllingkraft opp til kokepunkt i en middels stor kjele, over middels høy varme. Senk varmen slik at kraften småkoker.
  4. 4Varm olivenolje i en stor gryte eller en støpejernsgryte over middels høy varme. Tilsett pancetta og stek til den er lett sprø, ca. 3 minutter. Tilsett sjalottløk og stek under omrøring til den er myk, ca. 1 minutt.
  5. 5Tilsett risen og rør til den er blank, ca. 1 minutt. Krydre med salt.
  6. 6Hell i 1 kopp Barolo og la det koke under omrøring til vinen er absorbert, ca. 2 minutter, og skrap opp eventuelle brune biter i bunnen av gryten.
  7. 7Hell i ca. 1/2 kopp av den småkokende kraften og rør kontinuerlig med en tresleiv til risen igjen har absorbert væsken, og juster varmen for å opprettholde en svak småkoking.
  8. 8Fortsett å helle i ca. 1/2 kopp av gangen, rør mellom tilsetningene og la risen absorbere væsken før du tilsetter mer.
  9. 9Når risen er al dente, etter ca. 20 minutters koking, slutt å tilsette kraft. Rør inn resten av vinen (ca. 1/2 kopp) til den er akkurat absorbert, og rør inn revet parmesan og smør. Krydre med salt og pepper etter smak. La risottoen hvile uten varme i et minutt eller så før servering.
  10. 10Fordel i varme, grunne skåler og topp med de ristede grønnsakene. Riv svart trøffel over, eller drypp med litt trøffelolje hvis du bruker det.
  11. 11Opphavsrett 2005 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.