Langtidsstekt svartorsk med rød chermoula

Langtidsstekt svartorsk med rød chermoula

oppskrift på slow-roasted svartskrei med smakfull rød chermoula. enkel å lage, perfekt for en sofistikert middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 bunt koriander, blader og stilker adskilt, stilkene finhakket
  • 1 Fresno-chili, frø fjernet om ønskelig, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 teskje paprika
  • 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 1/2 teskje honning
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 1 spiseskje sherryeddik eller rødvinseddik, pluss mer til å dryppe over (valgfritt)
  • 680 gram svartkveite eller torskefilet med skinn
  • 2 pint Sun Gold- eller andre cherrytomater, delt
  • Kosher-salt, nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 300°F. Bland korianderstengler, chili, hvitløk, olje, tomatpuré, paprika, rød pepperflak, honning, allehånde og 1 spiseskje eddik i en liten bolle. Sett til side 3 spiseskjeer chermoula til servering. Plasser fisken i en 3-liters grunn bakeform. Kutt 1 pint tomater i to og fordel dem rundt fisken sammen med resten av de hele tomatene. Skje resten av chermoula over tomatene og fisken, og fordel det utover overflaten med baksiden av en skje. Krydre med salt og pepper, og stek til fisken er gjennomstekt og tomatene er myke, og noen har sprengt, ca. 20–30 minutter. Overfør fisken til et serveringsfat, og del den i store biter. Fjern og kast skinnet. Skje tomater og stekesaft over og rundt fisken. Topp med den reserverte chermoulaen, deretter korianderblader; drypp med mer eddik, hvis ønskelig. Server varm eller romtemperert.
  2. 2Forvarm ovnen til 300°F. Bland korianderstengler, chili, hvitløk, olje, tomatpuré, paprika, rød pepperflak, honning, allehånde og 1 spiseskje eddik i en liten bolle. Sett til side 3 spiseskjeer chermoula til servering.
  3. 3Plasser fisken i en 3-liters grunn bakeform. Kutt 1 pint tomater i to og fordel dem rundt fisken sammen med resten av de hele tomatene. Skje resten av chermoula over tomatene og fisken, og fordel det utover overflaten med baksiden av en skje. Krydre med salt og pepper, og stek til fisken er gjennomstekt og tomatene er myke, og noen har sprengt, ca. 20–30 minutter.
  4. 4Overfør fisken til et serveringsfat, og del den i store biter. Fjern og kast skinnet. Skje tomater og stekesaft over og rundt fisken. Topp med den reserverte chermoulaen, deretter korianderblader; drypp med mer eddik, hvis ønskelig. Server varm eller romtemperert.