Mandelfritert kylling med ovnsbakt grønnkål og epler
Oppskrift på sprø mandelstekt kylling servert med ovnsbakt grønnkål og friske epler – en smakfull og sunn hovedrett for alle sesonger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 sprø, syrlige epler, som Granny Smith, skåret i båter
- 1 stor bunt grønnkål, fjern de seige stilkene og hakket i 5–8 cm store biter
- Vegetabilsk olje, til å vende og steke i
- Kosher-salt
- 1/2 kopp mandelsmør
- 1/3 kopp melk
- 1 spiseskje honning
- 4 kyllingbryst uten ben og skinn
- Allsidig mel til å vende kyllingen i
- Panko-krumme til å dekke kyllingen med
- Sitronbåter, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Vend eplebiter og grønnkål med 3 spiseskjeer vegetabilsk olje og 3/4 teskje salt på et stekebrett med kant. Stek, og rør av og til, til eplene er møre og grønnkålen er sprø, ca. 20 minutter.
- 3Visp sammen mandelsmør, melk, honning og 1 teskje salt i en liten bolle.
- 4Dypp kyllingen i melet, dekk med mandelsmøret og deretter rull i panko-ristet brødsmuler.
- 5Varm opp 1/2 tomme vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels høy varme til 175 grader Celsius. Stek kyllingen, og juster varmen etter behov for å unngå at den brenner seg, til den er sprø og gjennomstekt, ca. 5–6 minutter på hver side. Server med ovnsbakt grønnkål og epler, samt sitronbåter.