Hello Fresh Mobile Banner
Mandelfritert kylling med ovnsbakt grønnkål og epler

Mandelfritert kylling med ovnsbakt grønnkål og epler

Oppskrift på sprø mandelstekt kylling servert med ovnsbakt grønnkål og friske epler – en smakfull og sunn hovedrett for alle sesonger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 sprø, syrlige epler, som Granny Smith, skåret i båter
  • 1 stor bunt grønnkål, fjern de seige stilkene og hakket i 5–8 cm store biter
  • Vegetabilsk olje, til å vende og steke i
  • Kosher-salt
  • 1/2 kopp mandelsmør
  • 1/3 kopp melk
  • 1 spiseskje honning
  • 4 kyllingbryst uten ben og skinn
  • Allsidig mel til å vende kyllingen i
  • Panko-krumme til å dekke kyllingen med
  • Sitronbåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 2Vend eplebiter og grønnkål med 3 spiseskjeer vegetabilsk olje og 3/4 teskje salt på et stekebrett med kant. Stek, og rør av og til, til eplene er møre og grønnkålen er sprø, ca. 20 minutter.
  3. 3Visp sammen mandelsmør, melk, honning og 1 teskje salt i en liten bolle.
  4. 4Dypp kyllingen i melet, dekk med mandelsmøret og deretter rull i panko-ristet brødsmuler.
  5. 5Varm opp 1/2 tomme vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels høy varme til 175 grader Celsius. Stek kyllingen, og juster varmen etter behov for å unngå at den brenner seg, til den er sprø og gjennomstekt, ca. 5–6 minutter på hver side. Server med ovnsbakt grønnkål og epler, samt sitronbåter.