Alder- og laksespyd med eggekrem

Alder- og laksespyd med eggekrem

oppdag hvordan du lager alder-planked laks med eggerøre, perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. enkel oppskrift med trinnvis veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 teskje tørket sennepspulver
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 4 (170 grams) laksefileter, skinnet
  • 1 spiseskje usaltet smør, smeltet
  • 2 sedertre- eller almetrærplanker, eller 2 ubehandlede sedertre- eller shingels (finnes på byggevarebutikker), ca. 12 cm brede og 30 cm lange, bløtlagt minst 2 timer, eller over natten, for å unngå flammer
  • Olivenolje
  • 8 spiseskjeer usaltet smør, delt i 8 biter
  • 1 teskje finhakkede sjalottløk eller vårløk
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 1/4 kopp fiskekraft, kyllingkraft eller lavsalt hermetisk kyllingbuljong
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 1/3 kopp kremfløte
  • 1/2 teskje sterk saus (anbefalt: Tabasco)
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
  • 2 hardkokte egg, grovhakket eller revet
  • 1 teskje fersk gressløk, valgfritt
  • 1 spiseskje californisk sturgeon-kaviar, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 500 grader Fahrenheit.
  2. 2I en liten kjele smelter du 2 spiseskjeer smør. Tilsett sjalottløk og sautér i 1 minutt. Krydre med en klype salt. Tilsett sitronsaft, vin, kraft og fløte. La det småkoke over middels varme i 3 til 4 minutter, til det er redusert til omtrent 2 spiseskjeer.
  3. 3Senk varmen og visp inn det resterende smøret, 1 spiseskje av gangen, og tilsett hver bit når den forrige er nesten smeltet.
  4. 4Tilsett hot sauce og krydre med salt og pepper etter smak. Sil sausen gjennom en fin sil over i en bolle. Dekk til for å holde den varm til den skal serveres.
  5. 5Bland sammen sennepspulver, salt og pepper. Pensle toppen av laksefiletene med det smeltede smøret. Krydre begge sider med sennepsblandingen og sett til side.
  6. 6Legg de gjennombløtte skivene direkte på ovnsristene og stek i ca. 3 til 5 minutter, til treverket er lett brunt på toppen. Ta forsiktig skivene ut av ovnen og plasser dem på en varmebestandig overflate.
  7. 7Sett ovnens grillelement på.
  8. 8Pensle umiddelbart skivene med et tynt lag olivenolje og legg laksefiletene, med skinnsiden ned, på den brune siden av hver skive. Plasser skivene under grillen og stek fisken i ca. 5 til 7 minutter, til den er fast, men ikke tørr. Fjern filetene til et serveringsfat eller server direkte fra skivene.
  9. 9Rett før servering, rør inn persille og revne egg i den varme eggeblandingen. Vend inn gressløk og kaviar hvis du bruker det. Topp filetene med eggeblandingen, et dryss av gressløk og en klatt kaviar hvis ønskelig.