Alder- og laksespyd med eggekrem
oppdag hvordan du lager alder-planked laks med eggerøre, perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. enkel oppskrift med trinnvis veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 teskje tørket sennepspulver
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 4 (170 grams) laksefileter, skinnet
- 1 spiseskje usaltet smør, smeltet
- 2 sedertre- eller almetrærplanker, eller 2 ubehandlede sedertre- eller shingels (finnes på byggevarebutikker), ca. 12 cm brede og 30 cm lange, bløtlagt minst 2 timer, eller over natten, for å unngå flammer
- Olivenolje
- 8 spiseskjeer usaltet smør, delt i 8 biter
- 1 teskje finhakkede sjalottløk eller vårløk
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 1/4 kopp fiskekraft, kyllingkraft eller lavsalt hermetisk kyllingbuljong
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1/3 kopp kremfløte
- 1/2 teskje sterk saus (anbefalt: Tabasco)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
- 2 hardkokte egg, grovhakket eller revet
- 1 teskje fersk gressløk, valgfritt
- 1 spiseskje californisk sturgeon-kaviar, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 500 grader Fahrenheit.
- 2I en liten kjele smelter du 2 spiseskjeer smør. Tilsett sjalottløk og sautér i 1 minutt. Krydre med en klype salt. Tilsett sitronsaft, vin, kraft og fløte. La det småkoke over middels varme i 3 til 4 minutter, til det er redusert til omtrent 2 spiseskjeer.
- 3Senk varmen og visp inn det resterende smøret, 1 spiseskje av gangen, og tilsett hver bit når den forrige er nesten smeltet.
- 4Tilsett hot sauce og krydre med salt og pepper etter smak. Sil sausen gjennom en fin sil over i en bolle. Dekk til for å holde den varm til den skal serveres.
- 5Bland sammen sennepspulver, salt og pepper. Pensle toppen av laksefiletene med det smeltede smøret. Krydre begge sider med sennepsblandingen og sett til side.
- 6Legg de gjennombløtte skivene direkte på ovnsristene og stek i ca. 3 til 5 minutter, til treverket er lett brunt på toppen. Ta forsiktig skivene ut av ovnen og plasser dem på en varmebestandig overflate.
- 7Sett ovnens grillelement på.
- 8Pensle umiddelbart skivene med et tynt lag olivenolje og legg laksefiletene, med skinnsiden ned, på den brune siden av hver skive. Plasser skivene under grillen og stek fisken i ca. 5 til 7 minutter, til den er fast, men ikke tørr. Fjern filetene til et serveringsfat eller server direkte fra skivene.
- 9Rett før servering, rør inn persille og revne egg i den varme eggeblandingen. Vend inn gressløk og kaviar hvis du bruker det. Topp filetene med eggeblandingen, et dryss av gressløk og en klatt kaviar hvis ønskelig.