Kremet kyllingsuppe
Lær hvordan du lager en kremet kyllingsuppe med en rik smak. En enkel oppskrift som passer til alle årstider og gir en varmende opplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp usaltet smør
- 1 middels stor spansk løk, hakket
- 2 stilker selleri (med blader), hakket
- 3 mellomstore gulrøtter, hakket
- 1/2 kopp pluss 1 spiseskje mel
- 7 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsalt på boks
- 3 kvister persille
- 3 kvister fersk timian
- 1 laurbærblad
- 2 3/4 kopper kokt, hakket kylling
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 1/2 teskje tørr sherry
- 1 spiseskje kosher-salt
- Nykvernet svart pepper etter smak
- 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en stor suppegryte over middels varme. Tilsett løk, selleri og gulrøtter, og kok under lokk, av og til omrøring, til de er myke, ca. 12 minutter. Tilsett melet og kok, under omrøring med en tresleiv, i ytterligere 2 minutter.
- 2Hell i buljongen og kok opp under konstant visping. Bind persiljestilker, timian og laurbærblad sammen med en kjøkkenhyssing og legg det i suppen. Senk varmen og la det småkoke i 15 minutter.
- 3Rør inn kyllingen og kok opp. Ta suppen av varmen.
- 4Visp inn kremfløten, sherry og salt i suppen, og smak til med pepper. Ta ut og kast urteknyngen. Fordel suppen i serveringsskåler, dryss hakket persille på toppen av hver, og server umiddelbart.