Røkelaks og jicama-maki sushi-ruller
oppskrift på smakfulle sushi ruller med røkt laks og jicama, perfekte for sushielskere som ønsker en frisk og sunn forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 kopper sushi ris (Calrose/kortkornet)
- Vann
- 1 kopp risvinseddik
- 1/4 kopp mirin
- 1/2 kopp sukker
- 8 ark nori
- 1 kopp røyket laks i strimler
- 1 kopp jicama i strimler
- 1 kopp daikonspirer
- 1/4 kopp gari (syltet ingefær) i julienne
- Wasabi-olje
- Soyasirup
Fremgangsmåte
- 1Vask risen minst tre ganger eller til vannet er klart. Fyll riskokeren eller en kasserolle med vann slik at det er omtrent én tomme over risen. Jeg anbefaler sterkt en riskoker – mer enn 2 milliarder mennesker bruker dem i Asia av en grunn. Varm forsiktig opp eddik, mirin og sukker til det er veldig varmt, men ikke kokende. Vend inn >su= (eddik og sukker) med den varme risen, tilsett nok til at risen får en syrlig-søt smak. Risen skal være blank, ikke grøtete. Legg forsiktig risen i en ren bolle, dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter. Legg nori på en sushi-matte og trykk lett på risen på bunnen to tredjedeler av nori-arket. Legg på røkt laks, jicama, daikon, gari og en liten mengde wasabi-olje. Rull sammen, fukte enden og la den hvile.