Ris salat

Ris salat

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull rice salad. Perfekt som lett måltid eller som tilbehør. Rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kop langkornet ris, kokt
  • 4 teskjeer kosher salt, delt
  • 1/3 kopp ekstra jomfrolivolje
  • 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer finhakket persille
  • 1/4 kopp pluss 1 spiseskje ferskpresset sitronsaft
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 3 modne plommetomater, delt i to på langs, frøene presset ut, og finhakket
  • 1 Kirby-agurk, skrelt, frøet, og finhakket
  • Nykvernet svart pepper
  • Hot saus

Fremgangsmåte

  1. 1Kok risen i henhold til pakkens anvisninger med 2 teskjeer salt. Sil av og skyll under kaldt rennende vann til det er kaldt. Overfør til en stor bolle.
  2. 2I en middels stor bolle, visp sammen de resterende 2 teskjeene salt, olje, persille, sitronsaft og allehånde. Rør inn tomatene og agurken. Bland oljeblandingen med risen og rør godt sammen. Krydre med pepper og hot sauce etter smak. Server umiddelbart eller oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 dager.