Picante de Camerones (Reker i krydret saus)
Lær hvordan du lager en smakfull picante de camerones, en krydrete og deilige rett med reker i pikant saus. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp olivenolje
- 1 pund skrelte reker
- 1 teskje grovt salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1 kopp skivede løk
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 3 teskjeer rød aji-paste
- 2 Poblano-chili, stilker fjernet, frø fjernet og skåret i strimler
- 1 1/2 kop hakkede hermetiske tomater, frø og saft fjernet
- 1 teskje sukker
- Saften av 1 lime
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor kjele over middels varme. Stek rekene med salt og pepper til de akkurat er kokte, 3-4 minutter. Tilsett løk og kok i 5-7 minutter til den er gyllen. Tilsett hvitløk, aji og poblano, og kok til de er møre, rør av og til, i 5-7 minutter. Ha i tomater og sukker, og la det koke i ytterligere 5 minutter, rør av og til. Tilsett rekene og limesaft. Server med hvitløkschips på toppen av arroz graneado.