saus

saus

Oppdag deilige oppskrifter på saus som kan forbedre enhver rett. Enkle instruksjoner og tips for å lage saus hjemme. Perfekt til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 unser storfetsuet
  • 3 spiseskjeer sukker
  • Flere kopper vann (eller halv vann, halv sake)
  • 1/2 kopp sake
  • 1/2 kopp mørk soyasaus
  • 6 egg

Fremgangsmåte

  1. 1Koking ved bordet: Sett den tomme sukiyaki-pannen eller den store støpejernsgryten over varmekilden (eller bruk en elektrisk stekepanne) ved bordet. Begynn å smelte talg i pannen på middels varme, ved bruk av lange spisepinner (eller en fonduegaffel) for å bevege det rundt slik at hele bunnen av pannen blir godt smurt. Fettet skal begynne å ryke lett. Strø raskt omtrent 3 spiseskjeer sukker over bunnen og fortsett å bevege fettet i pannen (det skal ennå ikke være helt smeltet). Sukkeret vil karamellisere, bli brunt og klissete. På dette tidspunktet tilsetter du omtrent 1/4 kopp vann og 1/4 kopp sake. Det vil komme noe spruting (men dette er med på å underholde gjestene). Tilsett sake, rør; tilsett mørk soyasaus, rør. Kok de ønskede ingrediensene i pannen, og tilsett vann (eller halv vann/halv sake) i pannen av og til etter behov, etter hvert som sausen reduseres. Ingrediensene skal ikke flyte i sausen; væsken skal bare dekke bunnen av pannen.