Saltimbocca alla Romana
Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten Saltimbocca alla Romana. Enkel oppskrift med tips for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 store kalveskiver eller ubehandlede, benfrie kalkunbrystskiver (ca. 225–280 gram totalt, hver ca. 0,8 cm tykk), eller 2 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvdelar
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 ferske salvieblader
- 2 tynne skiver prosciutto
- 1 1/2 spiseskje olivenolje
- 1/2 kopp kyllingkraft redusert til 1/4 kopp
- 1/4 kopp tørr Marsala, tørr hvitvin eller ekstra kraft
- 1 spiseskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Bank kjøttet lett mellom plastfolie til en jevn tykkelse på 1/4 tomme. Strø lett med salt og pepper, og legg to salvieblader på hver bit. Dekk salvien med skinke og tre i pinne for å holde det på plass.
- 2Varm opp oljen i en stekepanne over middels høy varme. Legg kjøttet, skinken og salvie-siden ned, og stek til det er gyllent på den første siden, ca. 3 minutter. Vend og stek den andre siden i ca. 3 minutter til. Ta opp og legg på en varm tallerken, og hold det varmt.
- 3Hell i kraften og vinen, og deglaser pannen over høy varme, og skrap opp eventuelle brune biter som har satt seg fast i bunnen. Kok opp til saftene i pannen reduseres og tykner. Ta pannen av varmen og surr inn smøret. Fordel saltimboccaen med saften og server umiddelbart.