Kamskjellceviche med melon, chili og mynte
Lær hvordan du lager en deilig scallop ceviche med melon, chili og mint. En frisk forrett perfekt for sommeren, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund ferske sjøkreps eller kamskjell, helst med skall
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- Saften av 3 appelsiner
- Saften av 3 sitroner
- Saften av 3 lime
- Skallet av 1 appelsin, finrevet
- Skallet av 1 sitron, finrevet
- Skallet av 1 lime, finrevet
- 2 teskjeer sukker
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 liten moden cantaloupe, delt i to, frø fjernet, skrelt og skåret i små terninger
- 1/2 bunt fersk mynte, revet i hånden, pluss mer til pynt
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 fersk rød chili, skåret i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Start med å vurdere kamskjellene i fiskehandleren. Jeg pleier å inspisere hver enkelt for å forsikre meg om at de er i perfekt stand, det vil si ikke revet i stykker, og at de er friske med en søt havlukt. Neste steg er å fjerne sidemusselen som forbinder kamskjellene med skallet; det er lett å overse den, bare dra den av med fingrene. Behold skallet til servering av cevichen. Bruk en skarp kniv og del kamskjellene i to på langs til skiver; jo tynnere de er, desto raskere vil de "koke". Legg kamskjellene i en glassbolle og krydre med en god mengde salt og pepper.
- 2Ha sitrusjuice, skall og sukker i en blender og kjør det sammen for å blande det godt. Tilsett olivenolje og blend igjen for å emulgere. Hell marinaden over kamskjellene; det skal være nok juice til at kamskjellene kan flyte fritt. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 til 3 timer, til kamskjellene er ugjennomsiktige, det vil si kokt av syren i frukten.
- 3I en separat bolle, bland cantaloupe, mynte og chili; krydre med salt og pepper og vend forsiktig for å blande.
- 4Til servering: Skje cevichen med kamskjell i skallet, med litt av sitrusjuicen, og topp med en skje med cantaloupe-salaten. Pynt hver porsjon med litt fersk mynte.