Kamskjellceviche med melon, chili og mynte

Kamskjellceviche med melon, chili og mynte

Lær hvordan du lager en deilig scallop ceviche med melon, chili og mint. En frisk forrett perfekt for sommeren, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund ferske sjøkreps eller kamskjell, helst med skall
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • Saften av 3 appelsiner
  • Saften av 3 sitroner
  • Saften av 3 lime
  • Skallet av 1 appelsin, finrevet
  • Skallet av 1 sitron, finrevet
  • Skallet av 1 lime, finrevet
  • 2 teskjeer sukker
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1 liten moden cantaloupe, delt i to, frø fjernet, skrelt og skåret i små terninger
  • 1/2 bunt fersk mynte, revet i hånden, pluss mer til pynt
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 fersk rød chili, skåret i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Start med å vurdere kamskjellene i fiskehandleren. Jeg pleier å inspisere hver enkelt for å forsikre meg om at de er i perfekt stand, det vil si ikke revet i stykker, og at de er friske med en søt havlukt. Neste steg er å fjerne sidemusselen som forbinder kamskjellene med skallet; det er lett å overse den, bare dra den av med fingrene. Behold skallet til servering av cevichen. Bruk en skarp kniv og del kamskjellene i to på langs til skiver; jo tynnere de er, desto raskere vil de "koke". Legg kamskjellene i en glassbolle og krydre med en god mengde salt og pepper.
  2. 2Ha sitrusjuice, skall og sukker i en blender og kjør det sammen for å blande det godt. Tilsett olivenolje og blend igjen for å emulgere. Hell marinaden over kamskjellene; det skal være nok juice til at kamskjellene kan flyte fritt. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 til 3 timer, til kamskjellene er ugjennomsiktige, det vil si kokt av syren i frukten.
  3. 3I en separat bolle, bland cantaloupe, mynte og chili; krydre med salt og pepper og vend forsiktig for å blande.
  4. 4Til servering: Skje cevichen med kamskjell i skallet, med litt av sitrusjuicen, og topp med en skje med cantaloupe-salaten. Pynt hver porsjon med litt fersk mynte.