Bete salat
oppskrift på en frisk og smakfull rødbetsalat. perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 store rødbeter
- 1 teskje sukker
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1 teskje balsamicoeddik
- 3/4 kopp rømme
- Fersk dill, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Dette er utrolig enkelt. Kok opp en kjele med vann og legg i rødbetene. Kok til de er møre som kniv, omtrent 30 til 40 minutter. Gni av skinnet på rødbetene under kaldt rennende vann med en myk klut. Du kan spare den lyse røde kluten til å lage grusomme praktiske spøker senere, som "Hei, jeg kutta meg".
- 2Skjær rødbetene i to, og skjær deretter hver halvdel i 1/4-tommers tykke skiver. Vend rødbetene i sukker, salt og eddik. Rør inn rømmen og sett i kjøleskapet for maksimal smak. Rødbetene vil "svette" ut mer av sin lyse røde væske, noe som gir retten en fantastisk farge. Pynt med fersk dill.
- 3Variasjon: Tilsett sylteagurk og skivede epler... godt stuff!