Cola-barbeque ribbe

Cola-barbeque ribbe

Lær hvordan du lager deilige cola barbecue ribs med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling eller helgekos!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 flaske cola (20 unser)
  • 2 kopper ketchup
  • 2/3 kopp eplesidereddik
  • 1/3 kopp lett pakket mørk brunt sukker
  • 1/3 kopp Dijon-sennep
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 3/4 teskje cayennepepper
  • 2 spiseskjeer søt paprika
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 5 rader baby back ribs (total vekt 3,6–4,5 kg), membranen fjernet
  • Vegetabilsk olje, til grillen

Fremgangsmåte

  1. 1Lag barbecuesausen: Kok opp colaen i en middels stor kjele over høy varme. Kok til den er redusert til omtrent halvparten, ca. 5 minutter. Tilsett ketchup, eddik, brunt sukker, sennep, hvitløk, Worcestershire-saus, cayennepepper og 2 teskjeer paprika. La det småkoke og kok, rør av og til, til sausen tykner, 8 til 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la den avkjøles litt.
  2. 2Forvarm grillen til middels varme og gjør den klar for indirekte grilling: På en kullgrill, bank kullene til den ene siden; på en gassgrill, slå av halvparten av brennerne. Bland 2 spiseskjeer salt, 1 spiseskje svart pepper og den resterende 1 spiseskje pluss 1 teskje paprika i en bolle. Gni saltblandingen godt inn i ribbeina. Ta ut 1 kopp barbecuesaus og ha den i en liten bolle; pensle over ribbeina.
  3. 3Pakk hver ribbe separat inn i folie. Legg ribbeplatene på den kjøligere siden av grillen (indirekte varme), overlapp om nødvendig. Dekk til og la det koke, snu ribbeplatene etter 30 minutter, til de er akkurat møre og begynner å løsne fra bena, ca. 1 time til 1 time og 15 minutter.
  4. 4Ta ribbeplatene av grillen og pakk dem forsiktig ut; hell eventuelle saft ut i pannen med den resterende barbecuesausen. La sausen småkoke over middels varme til den tykner, 5 til 7 minutter.
  5. 5Øk grillens varme til middels høy. Pensle ribbeplatene med litt saus fra pannen og grill dem over direkte varme, snu hver 5. minutt, til de er glansfulle og sprø i kantene, ca. 20 minutter. Overfør ribbeplatene til et stort skjærebrett og la dem hvile i 5 minutter. Skjær mellom bena og server med den resterende barbecuesausen.
  6. 6Hvis du lager ribbe på kullgrill, trenger du 1,5 til 2 kg kull. Tilsett flere nye briokker hver 30. minutt for å opprettholde varmen.
  7. 7Fotograf: Con Poulos