Søte og krydrede grillribber

Søte og krydrede grillribber

oppskrift på saftige barbecue ribs med en spennende blanding av søt og krydret smak. perfekt for grilling og samvær.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ringer spareribs, med bein (6 til 7 pund)
  • 1/4 kopp paprika
  • 1/4 kopp godt pakket brunt sukker
  • 2 ss grovt kosher-salt
  • 1 ss cayennepepper
  • 1 ss hvitløkssalt
  • 1 ss nykvernet svart pepper
  • 2 ss rapsolje
  • 4 kopper trespon, for eksempel kirsebær- eller hickory-ved, bløtlagt i vann i minst 1 time, valgfritt
  • Søt og sterk grillkrem, oppskrift følger
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 1 søt løk, finhakket
  • 2 1/2 kopper ketchup
  • 2 kopper eplecidereddik eller destillert hvit eddik
  • 1/2 kopp Worcestershire-saus
  • 1/4 kopp Dijon-sennep
  • 2 ss nykvernet svart pepper, eller etter smak
  • 2 ss godt pakket brunt sukker
  • 1 ts cayennepepper, eller etter smak
  • Saften av 2 sitroner
  • Grovt kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Hvis nødvendig, fjern den tynne hinnen fra baksiden av hver ribbe; kast den. Bland paprika, brunt sukker, kosher-salt, cayennepepper, hvitløkssalt og svart pepper i en liten bolle. Gni kjøttet inn med oljen, og gni deretter rikelig inn med krydderblandingen. La det stå i romtemperatur i 45 minutter.
  2. 2I mellomtiden, sett opp grillen for indirekte koking ved 120 grader Celsius, med trekull for smak hvis du bruker det. (Jeg bruker bourbonfatstaver. Kirsebær- og hickory-ved vil være godt, men unngå mesquite.) Pakk de bløtlagte chipsene inn i et dobbelt lag med tungt aluminiumsfolie. Plasser folieinnpakkede chips på kullene.
  3. 3Legg spareribsene med kjøttsiden opp. Lukk lokket og kok, snu av og til, til kjøttet er røykfylt og akkurat mørt, omtrent 2 1/2 timer. Pensle spareribsene med Sweet Heat Barbecue-saus og fortsett å koke til sausen er godt karamellisert og kjøttet er helt mørt, omtrent ytterligere 30 minutter. Server med Sweet Heat Barbecue-saus på siden.
  4. 4I en kjele, varm opp oljen på middels varme; tilsett løk og la det småkoke til det er mykt og smeltet, 5 til 7 minutter. Tilsett ketchup, eddik, Worcestershire-saus, sennep, svart pepper, brunt sukker, cayennepepper og sitronsaft. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til smakene har blitt myke og avrundet, minst 10 og opp til 30 minutter. Smak til og juster med salt og pepper.
  5. 5Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet. Den vil holde i flere måneder.