Konfitert and med and

Konfitert and med and

Lær hvordan du lager konfit de canard, en smakfull fransk rett med saftig andelår. Perfekt til fest eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 andelår av and (ca. 1,35 kg)
  • 2 hvitløksfedd, skrelt og delt i to
  • 30 g grovt salt
  • 4 hele pepperkorn
  • 2 laurbærblad
  • 2 kvister fersk timian
  • 5 kopper/1 kg andefett, smeltet, mer om nødvendig for å dekke andelårene helt

Fremgangsmåte

  1. 1Gni duckelårene godt inn med de delte hvitløksfeddene, og legg dem i en glassbolle sammen med salt, pepper, laurbærblader og timian. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett i kjøleskapet over natten eller opptil 48 timer, og snu dem en gang underveis.
  2. 2Varm ovnen til 200 grader F. Skyll andelårene og tørk dem godt med et kjøkkenpapir. Plasser lårene i en ildfast form, og legg hvitløksfeddene rundt. Hell over nok fett til å dekke dem, sett formen på komfyren og når du ser den første boblen, setter du den inn i ovnen på et stekebrett med kant og steker uten lokk til kjøttet er veldig mørt og trekker seg vekk fra beinet, ca. 4 timer. La dem avkjøle litt i fettet, og løft dem forsiktig ut.
  3. 3Mens confiten koker, bløtlegg 2 trespyd i en kjele og kok opp i 5 minutter for å sterilisere. Legg dem i bunnen av to steriliserte glassbrødformer (knekke av stikkene om nødvendig). Legg andelårene oppå og øs over fettet, og la eventuelle safter bli igjen. Sørg for at de er godt dekket. Dekk med aluminiumsfolie eller plastfolie, og sett i kjøleskapet i en uke for å la smakene utvikle seg.
  4. 4For å koke, ta formene ut av kjøleskapet og sett dem i kokende vann i ca. 20 minutter, slik at du kan trekke ut lårene uten å knekke dem. Varm ovnen til 350 grader F og legg lårene med skinnsiden ned, med litt fett rundt, i en støpejernspanne. Stek til de er varme, ca. 15 minutter. Ta ut og skru ovnen opp til grill. Vend lårene med skinnsiden opp og grill dem for å gjøre skinnet sprøtt, ca. 3 minutter.